La Cursa de la Dona de Roses celebra aquest diumenge la seva quinzena edició

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Roses la presentació de la XV Cursa de la Dona, organitzada per la Fundació Roses Contra el Càncer i el Club d’Atletisme Roses, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament. Enguany, la cursa retorna a la normalitat després de dos anys d’afectació per la pandèmia i celebra el seu 15è aniversari - és la cursa de la Dona més antiga de la província de Girona-, amb l’edició d’una samarreta amb nou color i disseny. Les inscripcions es poden realitzar online i presencialment fins a una hora abans de l’inici.
20/09/2022 14:18 -    

Jaume Guitart, vicepresident de la Fundació Roses Conta el Càncer, ha agraït durant la presentació "la tasca del Club d’Atlestime Roses i la col·laboració de l’Ajuntament de Roses en l’organització de la cursa, així com de tots els establiments que, un any més, han fet les seves aportacions amb aquest esdeveniment solidari. És una gran satisfacció poder presentar el retorn al format habitual de la cursa i esperem assolir la fita dels 1.500 participants. Aquesta és l’acció que més ingressos ens reporta de totes les que realitzem al llarg de l’any, ingressos que són destinats al servei d’atenció psicosocial que la Fundació destina als malalts de càncer i als seus familiars".

 

Pere Sastre, president del Club d’Atletisme Roses, ha remarcat aquest "retorn al recorregut de 2019, amb sortida a la plaça de les Botxes i arribada a la Ciutadella. Recuperem amb aquesta normalitat un dia de germanor i d’ambient festiu com en les edicions prèvies a la pandèmia, i des del club animem a tothom a participar, ja sigui per la cursa, com per la causa".

 

La Cursa de la Dona de Roses 2022 tindrà la seva sortida a les 10 h del matí de diumenge 25 de setembre des de la plaça de les Botxes (davant de la Ciutadella). Poden participar tant dones com homes, tot i que aquests darrers no participaran a nivell competitiu i tindran la sortida darrera del grup femení. Les persones menors de 18 anys poden participar amb autorització dels pares/tutors degudament omplerta.

 

La distància de la cursa serà de 5.000 m degudament senyalitzats amb sortida i arribada a la Plaça de les Botxes i comptarà amb servei d’avituallament a l’arribada. Es donaran un total de 5 trofeus: un a les tres primeres classificades, un a la dona més jove i un a la més gran. Les menors i els menors fins a 10 anys tindran tots una medalla commemorativa.

 

Les inscripcions anticipades es poden fer fins al divendres 23 de setembre a la web www.fundacioroses.org o bé des de www.curses.cat i presencialment a la Fundació Roses Contra el Càncer. La participació a la Cursa, implicarà un donatiu de 10€ en les inscripcions anticipades, mentre que en les fetes dissabte 24 i el mateix dia de cursa el donatiu serà de 12€. La recaptació va íntegrament destinada a la Fundació Roses Contra el Càncer. Tots els inscrits rebran una samarreta commemorativa d’aquesta 15a edició. Les inscripcions el mateix dia de la Cursa es podran fer fins una hora abans de l’inici, i les inscripcions es tancaran en arribar a 1.500 participants.

 

Verònica Medina, regidor d’Esports ha felicitat les dues entitats, remarcant "el caràcter no competitiu de la cursa i destacant la seva essència popular, festiva i familiar. La Cursa de la Dona tornarà enguany a mostrar la capacitat de l’esport per esdevenir un vehicle molt efectiu per mobilitzar un gran nombre de persones amb un objectiu solidari comú".

 

L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha tancat l’acte manifestant "l’agraïment als organitzadors i col·laboradors, i destacant que Roses pot congratular-se de comptar amb un teixit associatiu molt actiu, capaç de treballar coordinadament en objectius comuns i altruïstes. Aquest sens dubte és un símptoma de bona salut social".

 

El treball de la Fundació Roses Contra el Càncer

 

La Fundació Roses Contra el Càncer realitza l’acompanyament i dona suport a persones amb càncer i a les seves famílies, mitjançant l’actuació de professionals i voluntariat. Duu a terme activitats de suport social i psicològic; activitats terapèutiques individuals, de grup o en grups d’autoajuda; informa, consciencia i sensibilitza a la població de l’actual realitat del càncer a través de xerrades, xarxes socials i campanyes. , de l’actual realitat del càncer; donar suport a la recerca per tal de contribuir a trobar una curació definitiva de la malaltia així com per millorar el tractament i la qualitat de vida del malalt de càncer durant el període de convalescència, entre d’altres.

 

Ofereix el projecte d’atenció psicosocial, així com ajuts econòmics i tècnics per a les despeses derivades del tractament oncològic per aquelles situacions personals i familiars que ho necessitin, com ara ajut pel transport, préstec de material, ajuts per material ortopèdic, allotjament, serveis de fisioteràpia...

 

Una tasca destacada és el suport a la recerca per tal de contribuir a trobar una curació definitiva de la malaltia així com per millorar el tractament i qualitat de vida del pacient durant el tot el procés. Des de l’any 2003, la Fundació col·labora amb l’Institut Català d’Oncologia de Girona en projectes d’investigació i recerca, fent un primer donatiu l’any 2003 de 50.000€, que es van destinar a la creació del primer laboratori de recerca oncològica de les comarques gironines. Des de llavors celebra un concert benèfic anual, en el Teatre Municipal de Roses, per tal de recaptar fons que es destinaran a la investigació del càncer a través de l’ ICO.

 

 

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document