La Cursa de la Dona de Roses celebrarà diumenge 24 de setembre la seva setzena edició

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació de la setzena edició de la Cursa de la Dona de Roses, organitzada per la Fundació Roses Contra el Càncer i el Club d’Atletisme Roses, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses. La Cursa de la Dona més antiga de les comarques gironines, se celebrarà enguany el diumenge 24 de setembre i, com cada any, destinarà la totalitat de la seva recaptació a la Fundació Roses Contra el Càncer.  
15/09/2023 17:23 -    

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència de Jaume Guitart, Anna Vicens i Pilar Serra, de la Fundació Roses Contra el Càncer; Pere Sastre, president del Club d’Atletisme; i, per part de l’Ajuntament, Josep M. Martínez, alcalde de Roses, i Miguel Ángel Muñoz, regidor d’Esports.

 

Com en edicions anteriors, la cursa es desenvoluparà al llarg d’un recorregut de 5 km completament planer que discorrerà per la trama urbana de Roses. La sortida tindrà lloc diumenge 24 de setembre, a les 10 h, des de la plaça de les Botxes, i el punt d’arribada se situarà a la Ciutadella, on també es trobarà el servei d’avituallament. Poden participar tant dones com homes, tot i que aquests darrers no participaran a nivell competitiu i tindran la sortida darrera del grup femení. Les persones menors de 18 anys poden participar amb autorització dels pares/mares o tutors degudament omplerta.

 

La inscripció anticipada es pot realitzar fins divendres 22 de setembre al preu de 10 € a través de les pàgines web www.fundacioroses.org i www.curses.cat, o bé presencialment a la Fundació Roses Contra el Càncer,  mentre que el dissabte previ i el mateix dia de la cursa (fins a les 9.30 h), el preu serà de 12€.  Les inscripcions es tancaran en arribar a 1.500 participants. La recollida de samarretes i dorsals tindrà lloc el dissabte 23 de setembre, de 16 a 20h, al Teatre Municipal, i el mateix dia de la cursa de 8 a 9.30 h.

 

Com a novetat, enguany també es pot col·laborar amb l’esdeveniment a través de l’anomenada Fila 0, consistent en un donatiu de 10€ amb entrega de samarreta, però sense participació en la cursa. El 100% de la recaptació es destinarà a la Fundació Roses Contra el Càncer, concretament al seu servei d’atenció psicosocial destinat als malalts de càncer i als seus familiars. A més, enguany es podran fer donatius destinats a les víctimes del terratrèmol del Marroc, amb la col·locació d’una guardiola de la Fundació Azahara.

 

Els objectius de la Fundació Roses Contra el Càncer

La Fundació Roses Contra el Càncer realitza l’acompanyament i dona suport a persones amb càncer i a les seves famílies, mitjançant l’actuació de professionals i voluntariat. Duu a terme activitats de suport social i psicològic; activitats terapèutiques individuals, de grup o en grups d’autoajuda; informa, consciencia i sensibilitza a la població de l’actual realitat del càncer a través de xerrades, xarxes socials i campanyes. , de l’actual realitat del càncer; donar suport a la recerca per tal de contribuir a trobar una curació definitiva de la malaltia així com per millorar el tractament i la qualitat de vida del malalt de càncer durant el període de convalescència, entre d’altres.

 

Ofereix el projecte d’atenció psicosocial, així com ajuts econòmics i tècnics per a les despeses derivades del tractament oncològic per aquelles situacions personals i familiars que ho necessitin, com ara ajut pel transport, préstec de material, ajuts per material ortopèdic, allotjament, serveis de fisioteràpia...

 

Una tasca destacada és el suport a la recerca per tal de contribuir a trobar una curació definitiva de la malaltia així com per millorar el tractament i qualitat de vida del pacient durant el tot el procés. Des de l’any 2003, la Fundació col·labora amb l’Institut Català d’Oncologia de Girona en projectes d’investigació i recerca, fent un primer donatiu l’any 2003 de 50.000€, que es van destinar a la creació del primer laboratori de recerca oncològica de les comarques gironines. Des de llavors celebra un concert benèfic anual, en el Teatre Municipal de Roses, per tal de recaptar fons que es destinaran a la investigació del càncer a través de l’ ICO.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document