La Deporvillage Transpyr Coast to Coast torna a aplegar ciclistes de tot el món per desafiar el Pirineu de mar a mar

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la presentació de la dotzena edició de Transpyr Coast to Coast, un recorregut ciclista que afronta el repte de creuar els Pirineus des del Cantàbric fins al Mediterrani. Un any més, l’organització ha escollit la població de Roses com a punt d’arribada d’aquest gran esdeveniment esportiu, que tindrà lloc entre el 12 i el 18 de juny i aplegarà centenars de ciclistes de tot el món.
08/06/2022 14:27 -    

Diumenge 12 de juny, a la platja cantàbrica de Saint-Jean-de-Llum, es tornaran a aplegar ciclistes de muntanya i de carretera per a enfrontar-se al desafiament de creuar els Pirineus per diferents recorreguts, treballats meticulosament. La ruta nord-sud, i oest-est ja va demostrar el seu gran atractiu l'any passat i, per a aquesta dotzena edició, l'organització ha estat treballant encara més una ruta d'autèntic ciclisme.

 

Un itinerari que proposa l'experiència única de creuar els Pirineus de costa a costa en set etapes per paisatges extraordinaris que canvien a mesura que es va avançant.
L'itinerari comença a la costa basca francesa, a Saint-Jean-de-Llum i contínua per la zona de Saint-Jean-Pied-de-Port i Oloron-Sainte-Marie, a l’Haute Béarn, per donar pas a Bagnères de Bigorre a la zona de Tourmalet Pic du Midi. El port de Portilló representa el pas de la vessant nord a la vessant sud del Pirineu amb l'arribada a Vielha al Vall d'Aran. Des d’allà, la ruta discorrerà cap a la Seu d'Urgell i el Pirineu de Girona amb Camprodon i Roses, que torna a convertir-se en el destí somiat de ciclistes vinguts de més de 20 països diferents.


En total 20.000 metres de desnivell a superar en 700 quilòmetres de BTT o 1.000 quilòmetres de carretera. Una missió única que ha estat nominada diversos anys com una de les millors carreres per etapes de mtb del món pel National Geographic o una de les millors rutes cicloturistes de tota Europa per Lonely Planet.

 

Oriol Sallent, director de Transpyr, ha destacat en referència a l’arribada de la present edició a Roses que "l’etapa final és la que té un major grau d’emotivitat. Roses serà de nou, per tant, la localitat amb què somien tots i totes els participants, el punt final del seu repte, i això li atorga un valor molt especial. Durant la seva presentació, Sallent ha destacat també l’aposta per la sostenibilitat des de les primeres edicions de la Transpyr: "tenim molt presents la cura i el respecte pel medi ambient i per tots els paratges naturals per on transcorre la travessia. Per això, som un esdeveniment sense plàstics, hem eliminat l’ús del paper per al lliurament de resultats d’etapa, fem ús de les noves tecnologies i en moltes de les tasques d’organització que realitzem, emprem bicicletes elèctriques per als nostres trasllats."

 

Per la seva banda, Joan Plana Sagué, alcalde de Roses, ha destacat "la capacitat de Roses per atreure esdeveniments de la importància i abast de la Transpyr que, a més de promocionar l’esport, situa Roses en el mapa i reforça la seva imatge i el seu potencial per a la pràctica esportiva. Agraïm als organitzadors haver escollit, una edició més, la nostra població, i estem segurs que la unió de les dues marques, Transpyr i Roses, continuaran donant molts èxits en el futur".


Per limitar l'aforament ciclista, ja fa setmanes que l'organització va tancar les inscripcions tant de la
modalitat de MTB, la més coneguda, com la de Backroads, que reunirà 70 ciclistes de carretera gaudint d'una combinació única de ports mítics del Tour i carreteres desconegudes i solitàries. D’altra banda, la modalitat de bicicleta elèctrica contínua el seu creixement en un entorn no competitiu, d'aventura i descoberta de paisatges extraordinaris, combinat amb l'experiència d'arribar al mar després de set divertides etapes.

 

Vídeo Transpyr: https://www.youtube.com/watch?v=wwjM5m1xKlE

 

Més informació a: www.transpyr.com, mtb.transpyr.com i road.transpyr.com

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document