La fase 2 d’emergència per sequera limita l’ús d’aigua a 180 litres per habitant i dia

Roses, juntament amb altres 11 municipis de l’Alt Empordà que depenen de l’embassament de Darnius Boadella passen de l’escenari 1 d’emergència per sequera, a la fase 2. La mesura entra en vigor avui, dimarts 12 de març, després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
La fase 2 d’emergència per sequera limita l’ús d’aigua a 180 litres per habitant i dia

Darnius Boadella

12/03/2024 11:23 -    

El canvi es produeix perquè l’embassament Darnius Boadella se situa a poc més de l’11% de la seva capacitat, amb menys de 7 hm³.


180 litres d’aigua per persona i dia

Es fixa que els volums totals d’aigua per a l’abastament de la població no poden superar els 180 litres per habitant i dia, incloent-hi activitats econòmiques i comercials.


Reg zones verdes

Queda prohibit tant en zones públiques com privades, excepte per la supervivència d'arbrat i jardins botànics públics, si es fa amb aigües regenerades o freàtiques.

 

Neteja de vehicles

Es prohibeix la neteja de qualsevol tipus de vehicle excepte que la neteja es realitzi en establiments comercials de neteja de vehicles amb recirculació d’aigua


Neteja de carrers i mobiliari urbà

- Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària.

- Es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja


Ompliment de piscines

Està prohibit l’ompliment total o parcial de tota classe de piscines.


- Només es permet el reompliment parcial en piscines cobertes inscrites al cens de la Generalitat i el de piscines descobertes d’ús durant tot l’any per a la pràctica esportiva federada, amb condicions

 

- Està permès l’ompliment total o reompliment parcial:

  • Piscines d’ús terapèutic

  •  

    Piscines d’aigua de mar: que s’omplen i es buiden sense connexió a les xarxes de sanejament (ja que poden malmetre el funcionament de les depuradores).


Fonts ornamentals

Es prohibeix l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua excepte els refugis de fauna en perill d'extinció o destinats a la recuperació de les espècies autòctones, que es poden omplir amb la mínima quantitat d’aigua indispensable procedent de la regeneració o del freàtic.La resta de mesures en aquest escenari es poden consultar en aquest enllaç.  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document