La Fundació AGBAR aporta 15.000 € a la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic

La Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i la Fundació AGBAR van signar el passat divendres 5 d’octubre un conveni de col·laboració, amb l’objectiu de desenvolupar activitats destinades a la transferència de coneixement en l’àmbit de l’arqueologia i del patrimoni arqueològic.
15/10/2018 09:07 -    

Per assolir aquest objectiu, la Fundació AGBAR farà una aportació de 15.000€ per potenciar les activitats desenvolupades des de la Càtedra. Aquestes se centren en la realització d’accions en el camp de l’arqueologia destinades a la generació de coneixement que ajudin a millorar la conservació, gestió i difusió del patrimoni arqueològic. El conveni presenta una especial transcendència per l’interès de la Fundació AGBAR en col·laborar en les activitats culturals i patrimonials desenvolupades a Roses i l’interès de la càtedra per ampliar i potenciar al màxim les activitats de transferència del coneixement.

Creada a principis d’enguany, la càtedra, constituïda per la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses, ha iniciat ja tot un seguit d’accions destinades a assolir aquests objectius. Una de les activitats principals és la creació del Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de la Ciutadella de Roses, que va realitzar la seva primera edició el mes de juliol passat.

Així mateix es contemplen la realització de dos seminaris Internacionals destinats a abordar temàtiques específiques de l’arqueologia -el segon dels quals tindrà lloc al mes de desembre i es dedicarà a analitzar les infraestructures portuàries de la Mediterrània occidental en època medieval i moderna-, o la realització de conferències sobre novetats en el món de l’arqueologia.

Dues activitats d’especial transcendència són la propera edició d’una revista digital destinada a estudis d’arqueologia medieval i moderna i l’edició d’una col·lecció de guies monogràfiques destinades a la difusió del patrimoni arqueològic, amb un primer volum dedicat al monestir de Santa Maria de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document