La Incorrecta fa una sessió de sensibilització lingüística per al personal de l’Ajuntament de Roses

Dimarts 9 d'abril ha tingut lloc a l'Ajuntament de Roses una sessió de sensibilització lingüística per al personal del consistori, de 2 hores de durada, durant la qual els treballadors i treballadores municipals han reflexionat sobre les pròpies actituds lingüístiques relacionades amb l'ús del català.
10/04/2024 10:00 -    

La Valentina Planas ha presentat breument el projecte de La Incorrecta, ha parlat sobre el context actual de la llengua catalana, sobre els prejudicis, mites i falses creences lingüístiques. A continuació, davant del fet que molts parlants abandonen la llengua catalana en determinades situacions, ha donat consells per evitar aquest canvi de llengua al castellà i ha insistit en la importància de mantenir el català. Ha acabat la primera part de la sessió mostrant eines per a dur a terme la seva proposta de no canviar de llengua.

 

La segona part de la sessió, amb els comentaris dels participants i les respostes resultants del qüestionari que s’ha passat, ha portat a confrontar opinions diverses i a veure com la majoria de gent entra en contradicció quan es parla de l'ús que fa de la pròpia llengua.

 

Aquesta sessió ha estat una acció més lligada a la campanya “21 dies. D’entrada, en català”, que va dur a terme l’Oficina de Català de Roses durant el mes de març, i que proposava un repte clar i senzill: que els catalanoparlants mantinguem el català sempre, a tot arreu i amb tothom.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document