La Lliga de Debat fomenta les habilitats oratòries i dialèctiques entre alumnes de secundària i batxillerat

L'Ajuntament de Roses col·labora en l'edició de 2019 de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. En aquesta edició, el tema de debat serà: Calen les fronteres entre països? Els centres interessats a participar poden inscriure’s fins al proper 9 de novembre.
05/11/2018 10:35 -    

Alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius d’entre 15 i 18 anys, de Catalunya, Franja País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya participen en aquesta iniciativa, que té per objectiu millorar les habilitats comunicatives dels participants, tot fomentant l’adquisició de competències transversals com són la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions.

 

D’altra banda, es proveeix al professorat d’una eina d’innovació docent per al desenvolupament personal de l’alumne en l’àmbit del multilingüisme i es crea un espai de col·laboració entre els nivells d’educació secundària i superior, oferint així als alumnes un primer contacte amb la universitat.

 

El projecte ha comptat en edicions anteriors amb la participació dels instituts rosincs Illa de Rodes i el Centre Escolar Empordà. En la present edició, comptarà amb l’organització de 14 fases locals i 14 universitats. Els centres interessats a participar poden inscriure’s fins al proper 9 de novembre. Els premis de la present edició és d’una dotació per als centres escolars guanyadors de 1.500 €, 700 € i 300 € (1r, 2n i 3r premi respectivament), per a l'adquisició de material educatiu.

 

La iniciativa la promou la Xarxa Vives d'Universitats, entitat que representa i coordina l'acció conjunta de 22 universitats distribuïdes en la regió Pirineus i Mediterrània, amb la missió de reforçar la projecció i l'impacte de la universitat en la societat.

 

Trobareu tota la informació de la Lliga del Debat a:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document