La mostra itinerant “Dani Duch: Fotografia de premsa”, arriba a la Biblioteca de Roses

A partir d'avui, 5 d'agost, i fins al proper 23 d'agost, la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, acull l'exposició itinerant “Dani Duch: Fotografia de premsa, 1979-2011”. L'exposició, organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, està basada en el treball que el fotoperiodista Dani Duch ha estat realitzant durant més de trenta anys en el camp de la fotografia.
La mostra itinerant “Dani Duch: Fotografia de premsa”, arriba a la Biblioteca de Roses

Dani Duch: fotografia de premsa

05/08/2013 07:30 -   Departament de Comunicació i Premsa  

 

Duch va ser fotògraf a El Punt Diari i al Diari de Girona; va ser corresponsal del Diario 16, primer a Barcelona i després a Madrid, i corresponsal de La Vanguardia a Madrid, per a la secció de política espanyola i l'esportiva, entre d'altres.

 

De tots aquests anys de trajectòria professional, se'n conserven una gran quantitat d'imatges (concretament, 43.728) que el 6 de març de l'any 2007 van ingressar a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona com a Fons Fotogràfic Dani Duch. Des de llavors, INSPAI ha dut a terme les tasques de descripció, catalogació i ordenació, restauració i digitalització de les imatges que el componen.

 

L'exposició «Dani Duch: Fotografia de premsa, 1979-2011» és una mostra representativa d'aquest fons. Les fotografies que l'integren fan un repàs al món contemporani des de l'any 1979 fins a l'actualitat, tant des d'un punt de vista local (hi ha representada la història de molts municipis de les comarques gironines) com nacional i internacional (sobretot a partir de 1990, quan Duch va començar a treballar com a corresponsal a Madrid de La Vanguardia).

 

En total, l'exposició compta amb 35 fotografies de format 40 x 50 cm, en blanc i negre i en color, i un audiovisual que inclou un recull d'imatges i una entrevista en què Duch reflexiona sobre diferents aspectes de la seva trajectòria professional i del seu treball fotogràfic.

 

Audiovisual:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document