La nova passarel·la de la riera Ginjolers millora la connectivitat per a vianants al Mas Oliva

A Roses han finalitzat les obres d’instal·lació de la nova passera que comunica la zona residencial de la urbanització del Mas Oliva, des del carrer Oslo –a l’alçada del carrer Paris-, amb el marge esquerre de la riera Ginjolers. El nou pas habilitat millora la connexió entre ambdós costats de la riera i facilita el recorregut a peu des de la urbanització a la zona escolar i al nucli urbà de la població.
09/08/2023 08:43 -    

La nova passarel·la continua la millora de l’accessibilitat a banda i banda de la riera Ginjolers iniciada l’any 2014 amb el pont cromàtic situat a l’alçada de la plaça Victòria Catalana. El nou projecte a l’alçada del carrer Oslo, ha tingut en compte consideracions d’estètica, resistència i adaptació a l’entorn, optant-se per un pont amb paviment de taulons de fusta sintètica de 16 metres de longitud i 3 d’amplada, protegit amb una barana de barres circulars d’acer corten inclinades de forma aleatòria. Tot l’espai compta amb balisses que il·luminen el paviment de la passera durant la franja nocturna.


En els dos extrems del pont, la connexió amb les voreres adjacents s’ha resolt mitjançant un tram d’escala amb tres graons i rampes per a persones amb mobilitat reduïda. En la projecció de la passarel·la s’han tingut en compte la no afectació a la llera de la riera i les cotes d’aigua necessàries, segons l'estudi d'inundabilitat realitzat prèviament.


L’actuació s’ha completat amb la creació d’una plataforma pavimentada que facilita l’accés des del carrer Oslo, on s’han instal·lat bancs i arbres. El cost total del projecte ha estat de 141.000 €.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document