La periodista Marta Gibert conduirà el Locus Amoenus del 20 de maig, dedicat al Mas Oliva

El proper dissabte 20 de maig, l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) celebrarà una nova sessió de l’activitat Locus Amoenus iniciada el passat any. L'activitat consisteix en una recorregut per un espai de la població, escollit per un convidat que és també l’encarregat de guiar-lo i comentar-lo, des d’una perspectiva personal. En aquesta ocasió conduirà l’activitat la periodista Marta Gibert, que oferirà als participants la seva visió de la urbanització del Mas Oliva.
15/05/2017 11:11 -    

Locus Amoenus (“lloc agradable” en la seva traducció al català), és un tòpic literari llatí nascut a la poesia de Teòcrit i Virgili que descriu el paisatge ideal, enmig de la natura, amb bon temps i bona companyia. L’Arxiu Municipal de Roses defineix l’activitat com una passejada pels records, pel patrimoni immaterial i per les experiències íntimes i subjectives de diferents persones, que amb les seves vivències personals i les seves sensacions, doten d'ànima paisatges i espais rosincs.

 

El recorregut del proper 20 de maig, durant el qual es realitzarà una visita al Mas Oliva guiada per la periodista Marta Gibert, serà la tercera edició del Locus Amoenus de Roses, on ja han participat l’escriptor Àngel Burgas i l’arquitecta Mar Pelach. Gibert ha triat el Mas Oliva com al seu lloc preferit per diferents motius: El mas Oliva són olivars, és la riera Ginjolers, i també són els turistes, amb els apartaments i les piscines. És vistes al mar des de lluny, és quietud a l’hivern i fressa i remenament a l’estiu. El mas Oliva era, allà, lluny del poble, on només hi vivien quatre gats, i ara és aquí, enganxat al poble amb molta gent. És casa meva, on vaig viure durant molt de temps. Per això és el meu locus Amoenus.

 

L'objectiu del projecte no és un altre que crear patrimoni intangible a partir de l'experiència de convidats que posen en valor el “seu” lloc immaterial. Tot l’acte és gravat en vídeo i editat, amb la finalitat de difondre'l a través de les seccions corresponents a Cultura i Arxiu Municipal del web municipal. Cada Locus Amoenus compta a més amb la seva corresponent entrada a la wiki local destinada al patrimoni rosinc, la Rosespèdia.

 

El Locus Amoenus guiat per Marta Gibert tindrà lloc dissabte 20 d'abril, a les 11 h. L'activitat és gratuïta i no requereix inscripció prèvia. Els interessats a participar s'han de personar a l'hora indicada al Pavelló d’Esports, punt de partida d'aquest recorregut vivencial.

 

Els enllaços creats a Rosespèdia amb motiu de la realització d'aquesta activitat són:

http://www.rosespedia.cat/index.php/Pla%C3%A7a_de_les_Botxes

http://www.rosespedia.cat/index.php/%C3%80ngel_Burgas_Tr%C3%A8mols

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document