La Piscina Municipal de Roses instal·la 370 panells solars que produiran un 38% del consum anual de l’equipament

Aquest mes d’octubre s’ha posat en servei la instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum de la Piscina Municipal de Roses, la qual suposarà una producció de 173.489 kWh anuals d’energia renovable local i un estalvi de 45 tnCO2 equivalents anuals. S’estima que amb la nova instal·lació solar l’equipament municipal tindrà un grau d’autoproducció d’energia elèctrica que representarà un 38,7% del consum anual.
27/10/2023 07:42 -    

La instal·lació suma una potència total de 212,75 kWp gràcies a la connexió de 370 panells de 575 Wp. Els mòduls fotovoltaics estan muntats de forma coplanar a la coberta principal de la piscina amb una inclinació de 5º orientats a nordest, ocupant una superfície de 1.128 m2. La instal·lació també disposa de 3 inversors de 50 kW cadascun per tal de connectar-se a la xarxa elèctrica.

 

La instal·lació solar es regeix pel RD 244/2019 i està configurada per no abocar els excedents d’energia a la xarxa de distribució elèctrica, de manera que tota la producció s’autoconsumeix de forma instantània a l’equipament. El consum elèctric més intensiu de la Piscina Municipal se situa durant les hores centrals del dia, fet que coincideix amb les hores de més irradiació solar.

 

Aquesta actuació, sumada a la producció d’energia tèrmica amb estella forestal provinent de la neteja de boscos de proximitat (xarxa de biomassa), al tractament de les piscines amb radiació UV que permet un estalvi molt significatiu d’aigua, a la totalitat de les lluminàries led, a la manta tèrmica del vas poc profund..., consolida la Piscina Municipal de Roses com a un equipament sostenible i respectuós amb el medi ambient.  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document