La Piscina Municipal de Roses obté la qualificació energètica A, la més eficient

L’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a la Piscina Municipal de Roses la màxima qualificació energètica, la qualificació A, que certifica la seva eficiència energètica i l’ús d’energies renovables. La fita és fruit d’un rigorós procés impulsat per l’equipament i l’Ajuntament de Roses, amb la incorporació gradual de mesures d’estalvi energètic al llarg dels anys que ha inclòs xarxa de biomassa, radiació ultraviolada, plaques solars i fotovoltaiques d’autoconsum o lluminàries leds, entre d’altres.
30/01/2024 10:44 -    

La certificació energètica té com objectiu promocionar l'eficiència energètica en els edificis i la utilització d’energies renovables per cobrir les seves necessitats i reduir les emissions de CO2. La Piscina Municipal de Roses acaba de rebre la màxima qualificació (A) d’aquesta certificació, gràcies a la implantació en el funcionament de les seves instal·lacions de successius projectes dirigits a la reducció de la despesa energètica, l’estalvi econòmic i un clar compromís mediambiental en la gestió cap a la sostenibilitat.

 

D’entre aquests projectes destaca la instal·lació de radiació ultraviolada per al tractament de l’aigua de les piscines (2008), de plaques solars tèrmiques (2012), de manta tèrmica per al cobriment dels vasos de les piscines (2013), de lluminàries led (2014-2021), d’una xarxa i central de producció de calor per caldera de biomassa (2021), del Programa de gestió del manteniment (2021), d’una deshumectadora (2023) i de plaques fotovoltaiques d’autoconsum (2023), entre d’altres.

 

Mesures que han permès que la Piscina Municipal de Roses hagi reduït tan el seu consum d’energia (kWh/m2 any) com d’emissions (kg CO2/m2 any), i essent ara certificada com a equipament amb la màxima qualificació energètica.

 

Podeu consultar el detall de les diferents actuacions a través d’aquest enllaç: https://www.piscinaroses.cat/sostenibilitat.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document