La Revista de Carnaval de Roses ja està disponible

A poques setmanes de la celebració del Carnaval de Roses 2024 (del 8 al 12 de febrer), ja es troba disponible la tradicional Revista de Carnaval que l’ajuntament edita cada any amb un extens recull de fotografies dels principals actes i passades del darrer carnaval. Els punts de distribució de la revista són l’Ajuntament, la Biblioteca i l’Oficina de Turisme.
19/01/2024 13:03 -    

El fotògraf Àngel Reynal continua immortalitzant amb la seva càmera passades, actes i festes del Carnaval rosinc. Els milers de fotografies realitzades durant cada edició es dipositen a l’Arxiu Municipal de Roses, mantenint així viu el fons fotogràfic del carnaval rosinc per a la preservació d’aquest important testimoni gràfic al llarg del temps.


Una selecció de 250 fotografies entre les realitzades per Reynal l’any passat, es pot veure ja a la revista de Carnaval acabada de publicar on, al llarg de les seves 52 pàgines, es fa un recorregut per la festa de dijous d’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, per les passades de divendres, dissabte i diumenge, i per l’arrossada i l’enterrament que tenen lloc dilluns.


La salutació de l'alcalde, Josep M. Martínez, obre la revista recordant el valor socialitzador del Carnaval a Roses i, com al llarg dels anys i de la seva història, ha esdevingut un clar reflex de la riquesa cultural i de la diversitat de la població. Sílvia Ripoll, regidora de Cultura i Festes, repassa en el seu escrit la història del carnaval rosinc i convida tothom a continuar fer-lo brillar.


El programa de festes, les fotografies guanyadores del concurs del Carnaval 2023, i la informació sobre el punt lila, completen els apartats de la revista. La regidora Sílvia Ripoll ha destacat durant la presentació de la revista duta a terme aquest migdia, la incorporació a la programació d’enguany d’un concert del grup de versions Band the Cool a la plaça Sant Pere el diumenge 11 de febrer, "amb l’objectiu de donar resposta a tots els públics i diversificar els espais de la població que acullen actes i concerts, més enllà del port i de la plaça Frederic Rahola".


Per la seva banda, l’alcalde ha convidat a tothom a "unir-se a aquesta celebració única, per fer que aquest Carnaval sigui una experiència plena de connexions, rialles, descobriments culturals i, sobretot, que reforci els llaços que ens uneixen com a poble".


L’Ajuntament ha editat un total de 3.000 revistes que es distribuiran fins a la fi d’existències al Servei d’Atenció a la Ciutadania-SAC de l’Ajuntament, a la Biblioteca Municipal i a l’Oficina de Turisme. La imatge que il·lustra la portada és el cartell d’enguany, obra del dissenyador gràfic Abdón Jordà, que ha fet protagonista del Carnaval 2024 la Narcisa Cusí, ‘Siseta’, retent així homenatge a una de les persones que més ha contribuït en fer arribar el Carnaval de Roses als nivells de notorietat i espectacularitat de què gaudeix avui dia.

 

PDF document icon Revista Carnaval 2024.pdf — Document PDF, 16.80 MB (17611377 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document