Tens dubtes tramitant? Truca'ns. Et truquem! De dilluns a divendres de 8 a 20 hores

La Revista de Festa Major de Roses commemora els 20 anys de l’agermanament amb Beas de Segura

Aquest matí ha tingut lloc la presentació d’un nou número de la revista que l’Ajuntament edita cada any amb motiu de la celebració de la Festa Major. Enguany, la publicació està dedicada al 20è aniversari de l’agermanament entre les poblacions de Beas de Segura i Roses, formalitzat el mes de juny de l’any 2002. Simbòlicament, la presentació ha tingut lloc al passeig de Beas de Segura, carrer que Roses dedicà a la població agermanada l’any 2009, situat a tocar del port esportiu
28/07/2022 13:44 -    

La connexió entre Roses i Beas de Segura s’inicià durant la dècada dels anys 60 pel fenomen migratori, quan un important nombre d’habitants de Beas es desplaçaren fins a Roses, per motius principalment laborals, formant aquí les seves famílies. Actualment, són 266 les persones nascudes a Beas que figuren inscrites en el padró d'habitants rosinc. Entre el 12 i el 15 de juny de 2002, una delegació de 170 beasenses es desplaçà a Roses per participar en el programa d’agermanament entre les dues localitats, que culminà amb un acte institucional celebrat a la Ciutadella de Roses, on se signà el pacte de germanor.

 

A partir d'aquesta efemèride, la Revista de la Festa Major es presenta enguany amb els escrits dels alcaldes de les dues poblacions, Joan Plana Sagué (Roses) i José Alberto Rodríguez (Beas), i del regidor de Festes i Cultura de Roses, Èric Ibáñez Martín, que coincideixen a destacar els llaços que uneixen els dos municipis, refermats amb l’agermanament celebrat ara fa 20 anys. Les següents pàgines de la revista ofereixen al lector un recorregut per les imatges de l’agermanament i per les vivències i relats de testimonis com el de Francisca Carrasco González, Juana Cuadros Vizcaíno, Nieves Bezares o Fany García, totes elles amb orígens a Beas, així com el de l’empordanès Carles Serra i Bruguera, tècnic de Turisme de Beas de Segura, que realitzà el viatge "a la inversa", instal·lant-se a Beas l’any 2003.

 

El tradicional apartat fotogràfic de la Revista presenta en aquesta ocasió un recull de fotografies de la Col·lecció El Punt Diari, que documenten com era Roses a l’inici de la dècada de 1980. Per últim, la Revista ofereix el programa d’actes i celebracions que tindran lloc durant la festa d’enguany, entre el 10 i el 15 d’agost.

 

La Revista de Festa Major ha esdevingut amb el pas dels anys una autèntica tradició rosinca, la publicació de la qual desperta molt interès entre els veïns i veïnes de la vila. A través de les seves pàgines, es descobreixen fets històrics, anècdotes, tradicions i personatges relacionats amb la població. Enguany s’han editat un total de 2.400 revistes, que a partir d’avui estan disponibles gratuïtament a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal, mentre que a partir de la setmana que ve es distribuirà per equipaments i establiments habituals del municipi.

 

A l’acte de presentació han participat l’alcalde de Roses, Joan Plana; el regidor de Festes i Cultures, Èric Ibáñez; Carles Serra, tècnic de Turisme de Beas de Segura; Eva Bueno, filla dela beasesense Juana Cuadros; Mari Pau Carrasco i Francisca Carrasco; i José Manuel Martínez, fill de Nieves Bezares.

 

Podeu veure el vídeo de presentació en l'enllaç i consultar la revista en format digital en el document adjunts.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document