La Revista de Festa Major ja està disponible

Aquest matí ha estat presentada per l'alcalde de Roses, Josep M. Martínez, i per la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll. la Revista de Festa Major, que enguany dedica el seu reportatge central a la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives i ofereix un recull fotogràfic de la construcció de Santa Margarida. Ja està a disposició del públic a la Biblioteca, a l'Oficina de Turisme i al Servei d'Atenció a la Ciutadania.
25/07/2023 11:15 -    

La revista que l’Ajuntament de Roses edita cada any amb motiu de la celebració de la Festa Major dedica enguany el seu reportatge a la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives, coincidint amb el 20è aniversari de la inauguració de l’actual equipament. La seva directora, Pilar Cortés, i la cap del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, Carme Renedo, ofereixen un recorregut per la història de la biblioteca rosinca, des de la primera referència documentada existent de l’any 1955 fins als nostres dies, acompanyat per un interessant recull fotogràfic.

 

 

Per la seva part, l’apartat de la revista titulat Fotos antigues de Roses, ofereix en aquesta ocasió una mostra de la col·lecció Joan Torres Ponsí, que permet descobrir imatges inèdites sobre la construcció de la urbanització Santa Margarida durant els anys 1965 i 1966. La publicació de les mateixes és fruit de la donació duta a terme recentment per les filles de Joan Torres, encarregat de les obres d’urbanització, que amb les seves fotografies documentà els inicis urbanístics de Santa Margarida.

 

La revista inclou també tota la programació de la Festa Major, així com les presentacions de l’alcalde, Josep M. Martínez i de la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll.

 

La Revista de Festa Major ha esdevingut amb el pas dels anys una autèntica tradició rosinca, la publicació de la qual desperta molt interès entre els veïns i veïnes de la vila. A través de les seves pàgines, es descobreixen fets històrics, anècdotes, tradicions i personatges relacionats amb la població. Enguany s’han editat un total de 2.000 revistes, que a partir d’avui estan disponibles gratuïtament a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal.

PDF document icon revista festa major 2023.pdf — Document PDF, 5.15 MB (5397243 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document