La sessió de treball del pressupost participatiu dóna com a resultat la presentació de 38 noves propostes

La sessió del Fòrum Ciutadà celebrat al Teatre Municipal de Roses el passat dimecres, va concloure amb la incorporació de 38 noves propostes a les més de cent presentades fins al moment a través de la pàgina web www.tudecideixesroses.cat o de les bústies habilitades. Es preveu que aquest important nombre de projectes, entre els quals la ciutadania votarà quin o quins es realitzaran dins el pressupost 2017, s’ampliarà en els propers dies, ja que les persones interessades a participar ho poden fer fins al 28 de febrer.
10/02/2017 15:35 -    

La segona sessió del Fòrum Ciutadà celebrada el passat dimecres comptà amb la participació d’una quinzena de persones que, dividides en dos grups de treball i amb la dinamització de responsables de l’empresa Mirada Local -assessoria encarregada del procés participatiu engegat a Roses-, van presentar i debatre fins a 39 projectes per realitzar a la població enguany. D’aquestes, 38 eren aptes per incloure’s dins l’apartat d’inversions del pressupost municipal 2017, de forma que passen a sumar-se al centenar presentat fins ara.

 

Les persones interessades a participar poden continuar fent-ho fins al 28 de febrer, a través de la web www.tudecideixesroses.cat, o bé presencialment a través de les bústies habilitades al Servei d’Atenció al Ciutadà, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca de Roses. Tot i les nombroses propostes, el consistori ha ampliat el termini de presentació per tal de facilitar la màxima participació i donar a conèixer el màxim possible aquesta primera experiència participativa en l’àmbit pressupostari.

 

A aquesta primera fase informativa i de recollida de propostes, la succeirà la valoració tècnica dels projectes a càrrec dels serveis tècnics municipals, on s’estudiaran la viabilitat dels mateixos. El procés culminarà amb una darrera fase de votació, on les propostes finalistes se sotmetran a votació ciutadana, oberta a tots els rosincs i rosinques majors de 16 anys.

 

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Roses dóna l’oportunitat als veïns i veïnes de la població de decidir com invertir una part del pressupost municipal. Cada persona pot presentar els projectes que consideri prioritaris incorporar dins els pressupostos municipals de 2017, que òbviament han de respondre a temàtiques de competència municipal i no poden sobrepassar els 150.000 € de cost.

 

Podeu consultar el Reglament dels Pressupostos Participatius en el següent enllaç:

 

http://tudecideixesroses.cat/wp-content/uploads/Reglament-Pressupostos-Participatius-Roses-17.pdf

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document