La Transpyr Road pujarà 48 ports de muntanya

Els pioners d’aquesta 1ª edició, que manté inscripcions obertes fins l’1 de juny, afrontaran 1.100 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell positiu en 8 etapes
La Transpyr Road pujarà 48 ports de muntanya

Transpyr

11/06/2013 12:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Transpyr Road, la versió en bicicleta de carretera de la popular Transpyr Adventure, s'estrena aquest any amb un recorregut de 8 etapes que enllacen Roses amb San Sebastián. L'itinerari discorre per carreteres locals i pistes asfaltades, i compta amb 48 ports de muntanya. Encara que a l'arribada a les metes no es registrarà el temps emprat en cobrir cada etapa sí que es cronometraran alguns trams cada dia, per tal que els participants amb ganes de competir i posar-se a prova puguin esforçar-se al màxim. En funció de l'etapa es tracta d'un sol tram, o màxim 2, d'uns 35 quilòmetres de mitjana en què es prendran els temps de forma individual, i aquests seran acumulats. Amb gairebé 140 quilòmetres de mitjana per cada etapa, els pioners d'aquesta primera edició hauran d'escollir la seva estratègia, rodar en grup per estalviar forces, rodar individual per gaudir la màgia dels Pirineus, concentrar-se només en els trams cronometrats o, fins i tot, aturar-se als cafès típics dels pobles pels quals es passa i dels que la pròpia organització n’informarà. Cal tenir en compte que Transpyr Road circula per carreteres obertes al trànsit i la seguretat dels participants és la primera prioritat.

La prova s'inicia a Roses el 6 de juliol amb l'etapa més llarga i de major desnivell acumulat de pujada, per arribar a Camprodon després de superar 7 ports de muntanya. Al dia següent, l'etapa reina, amb el duríssim ascens al Coll de Pradell, amb més de 1.000 metres de desnivell, rampes del 20% i diversos quilòmetres amb pendent mitjana del 15%, amb un paisatge pirinenc espectacular i arribada a la Seu d'Urgell. La tercera etapa compta amb dos trams de crono, amb el port del Cantó, pel qual ha passat la Volta a Espanya i la Volta a Catalunya en nombroses ocasions. El quart episodi, que portarà al grup fins a Aínsa, està considerat com a sorpresa pel seu recorregut per ports desconeguts i solitaris. L'endemà, etapa pel majestuós Canón de Añisclo al Parc Nacional d'Ordesa, i arribada a Jaca. La sisena etapa discorre per les valls occidentals aragoneses, amb ascens a la Piedra de San Martín, que el 2007 va veure passar el Tour de França. A la penúltima etapa es fa una petita incursió a França i compta amb un dels descensos més bonics de la prova. Finalment, l'arribada a Sant Sebastià es completa amb una dura etapa de 8 ports.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document