L'Ajuntament de Roses s'adhereix a la campanya per afavorir la contractació de majors de 45 anys

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i els ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d'Empúries i Vilafant han iniciat una campanya de sensibilització a la societat en general i a les empreses en particular per afavorir la contractació de persones majors de 45 anys i per difondre els ajuts a la contractació vigents per a aquest col·lectiu, coincidint amb l'actual desenvolupament del programa Treball i Formació a nivell comarcal.
26/04/2016 10:41 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En les demandes de personal recollides des dels serveis públics d'ocupació es constata una preferència molt clara de perfils d'edat de l'interval entre 25 i 35 anys. Malgrat que públicament no s'admet filtre d'aquest tipus, si que a la pràctica s'aplica degut a creences i actituds prèvies que constitueixen prejudicis al voltant del rendiment laboral de les persones de més edat.

A nivell de dades això es tradueix a nivell comarcal en 4.458 persones majors de 45 anys en situació d'atur (47% del total d'atur), 69% d'elles provinents del sector serveis, 67% amb estudis bàsics complets, 45% amb un demanda de treball de menys d'un any.

La campanya, que porta el lema “Grans Actius”, es proposa fer visible aquesta realitat i promoure reflexió i revisió dels prejudicis detectats neutralitzant-los amb objectivitat i posant en valor el capital humà de la persona que es troba en la maduresa de la vida.


Podeu consultar les característiques de la campanya Grans Actius en el següent enllaç:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document