L'economista Miquel Puig participa a Roses en el cicle “Propostes de país per a un nou temps”

El proper divendres 25 d'octubre (20.30 h), el Teatre Municipal de Roses acollirà la segona sessió del cicle de conferències organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament, en aquesta ocasió dins l'apartat “Propostes de país per a un nou temps”. La xerrada anirà a càrrec de l'economista i articulista, Miquel Puig.
L'economista Miquel Puig participa a Roses en el cicle “Propostes de país per a un nou temps”

Cicle de conferències

23/10/2013 12:06 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Miquel Puig (Tarragona, 1954) és doctor en Economia i ha desenvolupat la seva carrera professional en l’ensenyament universitari, l’administració pública, l’empresa multinacional i l’assessorament independent. Ha estat professor de teoria econòmica i actualment treballa  en l’àmbit de la gestió universitària. Publica regularment articles en premsa.

És coautor del llibre Com Àustria i Alemanya, on sosté que la referència lògica a seguir ve del nord, on vuit països europeus de dimensions comparables a Catalunya -Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, els Països Baixos, Suècia i Suïssa-, són dels més avançats del món socialment i econòmicament.

Un altre dels seus recents treballs és La sortida del laberint, un assaig on Miquel Puig desmunta els tòpics sobre la crisi i, a partir de les trajectòries dels diferents països de l'Europa occidental mostra que hi ha dos models de societat: les que creen els llocs de treball que necessites i les que creen molts llocs de treball però, paradoxalment, tenen cada cop més atur. Malauradament, Catalunya està esdevenint una de les segones. Miquel Puig explica per què i què hem de fer per corregir-ho.

A Roses, Miquel Puig centrarà la seva conferència del proper dijous entorn a quin considera serà l'escenari més probable i quins reptes i aspectes ha de tenir resolts una Catalunya independent (subministraments energètics, funcionament dels serveis, model econòmic a seguir, etc.)

El cicle de tardor, amb doble temàtica

Aquesta serà la segona sessió organitzada per l'Àrea de Cultura de l’Ajuntament dins el cicle de conferències que tindrà lloc durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. Amb aquesta proposta, el consistori apropa fins al municipi estudiosos i professionals de diferents àmbits, per parlar dels reptes de futur de Catalunya des d’una vessant econòmica, política, social i històrica. Roses vol apropar així a la ciutadania del municipi i de tota la comarca, el pensament i experiències de figures de l'actualitat amb una contrastada solvència i trajectòria professionals, que ofereixin de primera mà la seva visió del món al públic empordanès.

El cicle de conferències d'aquesta tardor s'ha dividit en dos blocs temàtics, un que porta per títol “Roses, un poble amb molta història”, que prosseguirà els propers 7 de novembre i 5 de desembre amb el historiadors Miquel Crusafont i Arnald Plujà, respectivament. Per la seva banda, l'apartat “Propostes de país per a un nou temps”, comptarà amb el catedràtic d'ètica Norbert Bilbeny (15 de novembre) i, tancant el cicle el 13 de desembre, amb el catedràtic de Dret Constitucional i president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document