Lectura Manifest Dia Internacional de les Dones a Roses

Roses ha celebrat avui, 8 de març, l'acte central de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, amb la lectura del Manifest duta a terme a la plaça Catalunya, davant de l'Ajuntament.
08/03/2021 12:43 -    
Tant l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, com la resta de regidors i regidores de la corporació que han assistit a l'acte, han llegit un fragment del manifest, que enguany ha centrat les seves reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.

 

Parant una especial atenció en evitar que aquesta crisi suposi un pas enrere en cap dels avanços socials assolits els darrers anys, la campanya “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables”, vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva cap a la igualtat de dones i homes i per trencar estereotips que encara són ben arrelats respecte a les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions escolars de filles i fills, que han recaigut majoritàriament sobre les dones.

 

Aquest ha estat l'acte central del programa que l'Àrea d'Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses han preparat enguany per a la celebració del Dia Internacional de les Dones, que també inclou la mostra "La tercera mirada" que es pot visitar a Ca l'Anita fins al 14 de març, i la representació de "Yerma" al Teatre Municipal, que per motius de la companyia s'ha ajornat al proper 18 d'abril. 

PDF document icon Manifest-8-M-2021.pdf — Document PDF, 331 KB (339313 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document