L’INCASÒL inicia la rehabilitació d’un baluard de la Ciutadella de Roses

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat aquesta setmana les obres de restauració del Baluard de Sant Andreu dins del recinte de la Ciutadella de Roses. L’objecte del projecte és la reforma de les casamates al costat oest del baluard de Sant Andreu, actualment parcialment enderrocat.
27/05/2015 07:08 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les del Baluard de Sant Andreu són les úniques casamates que s'han conservat a la Ciutadella fins a l'actualitat. El consistori ha projectat la seva recuperació per a ús com a magatzem del parc arqueològic, apte per allotjar de manera ordenada i amb condicions controlades de salubritat i clima els materials procedents dels treballs de recerca efectuats en el mateix recinte.

 

Les obres ja iniciades suposaran la reconstrucció de la coberta d'una de les casamates i l'arranjament de l'encara existent, l'aïllament de les construccions i la pavimentació de tot l'espai interior, així com la dotació dels sistemes de climatització, ventilació, electricitat i aigua, en previsió a la seva posterior connexió a les xarxes de serveis que donaran subministrament al recinte.

 

El material arqueològic i d’interès històric emmagatzemat en una de les casamates, procedent de donacions de particulars, es catalogarà abans d’efectuar el trasllat a una altra de les casamates actualment restaurades.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document