Les obres del carrer Tarragona finalitzen amb la senyalització de la contraescarpa de la Ciutadella

Aquesta setmana han finalitzat les obres d’instal·lació del nou col·lector de pluvials al carrer Tarragona, treballs que durant la seva execució van posar al descobert restes de l’antiga contraescarpa de la Ciutadella de Roses. La troballa, un cop estudiada pels arqueòlegs i finalitzats els treballs de la xarxa de pluvials, ha estat marcada amb una pavimentació diferenciada que mostra el seu recorregut.
25/05/2021 13:09 -    

Les obres de substitució de la xarxa de pluvials iniciades el passat mes de gener, es van haver d’aturar al poc d’iniciar-se davant l’aparició d’un tram de l’antiga contraescarpa que transcorria en paral·lel a la muralla principal de la Ciutadella de Roses i que delimitava el fossat per la seva part exterior. Durant vàries setmanes, un equip d’arqueòlegs van estudiar i documentar la descoberta, que ara, un cop represes i finalitzades les obres del col·lector, ha quedat senyalitzada amb una pavimentació diferenciada. D’aquesta manera, s’evidencia l’extensió real del fossat de la Ciutadella i es mostra el recorregut que feia l’antiga contraescarpa.

 

Pel que fa als treballs per a la millora de la xarxa, aquests s’han dut a terme en el tram del carrer Tarragona comprés entre els carrer Lluís Companys i la ronda Miquel Oliva i Prat i han consistit en la instal·lació d’un nou col·lector de pluvials, projecte que ha de millorar l’evacuació d’aigua i solucionar els problemes d’acumulació a la calçada i voreres que es produeixen en episodis de pluja en aquesta part baixa de la població.

 

El projecte ha inclòs la substitució dels embornals per nous models amb una major capacitat d’absorció, així com dels pous de plujanes i de les canonades de transport fins a la llera del rec Fondo. A més, s’ha instal·lat un pou de retenció de productes contaminants a la intersecció amb el carrer de Madrid.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document