Les platges de La Punta i Nova de Roses es recuperen per a la propera temporada de bany

Aquests dies es desenvolupen a Roses els treballs d’adequació de les platges de la Punta i Nova, consistents en la recuperació de les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals produïts durant l’any. L’actuació, que finalitzarà durant els propers dies, condicionarà un total d’11.000 m2.
02/06/2016 11:55 -   Departament de Comunicació i Premsa  

 

A diferència d’altres indrets de la costa, la dinàmica marina de Roses no provoca la desaparició de la sorra sinó que el seu desplaçament d’un extrem a l’altre de la platja, fet que redueix molt la dificultat de la seva regeneració. La superfície de platja tractada arriba als 11.000 m2 totals -6.000 m2 a la Punta i 5.000 m2 a la Nova, entre la plaça de Catalunya i la plaça de les Botxes-, al llarg d’una longitud total que sobrepassa els 2 km.

 

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Davant aquesta situació, l’Ajuntament actua cada any per recuperar l’amplada d’aquests dos espais del front marítim de la població. Les tasques es realitzen a la primavera, amb l’objectiu de garantir una amplada adequada i unes correctes condicions per al bany un cop arribi la temporada d’estiu.

 

Enguany, a més, els treballs inclouen l’enretirada de sorra desplaçada fins al passeig de Santa Margarida, on l’acumulació de la mateixa provocava problemes, i el seu trasllat fins a la platja de la Nova per procedir a la seva restitució. La recuperació també s’aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé des d’aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de sorres. Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l’amplada òptima en funció de les característiques de cada espai.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document