Les pluges fan necessari extremar les mesures contra l'aparició del mosquit tigre

El Programa de Vigilància del Mosquit Tigre ha iniciat una campanya de sensibilització per informar sobre la necessitat de prendre mesures preventives que evitin la proliferació del mosquit tigre. A més de les actuacions que realitzen els ajuntaments en l'espai públic, un pràctica correcta per part de la ciutadania per evitar l'estancament d'aigua a jardins, patis o terrasses, esdevé primordial per prevenir l'aparició d'aquest molest insecte.
18/08/2015 11:14 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els episodis de pluges viscuts els darrers dies i les pluges habituals que es preveuen durant les tardes d'agost, activen molts focus de mosquit tigre a causa de les acumulacions d'aigua en recipients o dipòsits, principals punts de cria i d'aparició de larves d'aquesta espècie.

Per aquest motiu, el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre ha iniciat aquesta setmana una campanya de sensibilització consistent en l'emissió de falques informatives a diferents ràdios. En el cas de Roses, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Roses també ha fet arribar un tríptic informatiu amb les recomanacions del Programa de Vigilància entre els domicilis de les urbanitzacions de La Garriga, Mas Boscà i Mas Mates, principals zones afectades del municipi.

 

Entre les mesures que els veïns i veïnes poden adoptar es troben eliminar els objectes que puguin acumular aigua; tapar hermèticament els dipòsits d’aigua per regar; posar sota cobert barques, carretons o remolcs, o bé posar-los cap per avall o tapar-los; eliminar els pneumàtics vells; posat peixos vermells a les basses ornamentals i fonts del jardí perquè es mengin les larves dels mosquits; netejar de fulles les canaleres de teulats i terrasses; i, finalment, buidar l’aigua embornals i desaigües o tractar-la amb un producte larvicida.

 

L'Ajuntament de Roses desenvolupa regularment a través del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, programes i tasques de control dels focus de cria de la via pública. Aquest control consisteix bàsicament en un tractament dels embornals que acumulen aigua, aplicant un producte que elimina les larves dels mosquits. D’aquesta manera, es garanteix que dels focus de cria de l’espai públic no en neixin mosquits.

No obstant això, el consistori recorda que per fer front a la proliferació d'aquesta espècie invasora, la col·laboració ciutadana resulta imprescindible.

 

Podeu consultar les mesures preventives en el tríptic adjunt i a la pàgina web del Progama:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document