L'estrena del documental “El Triunfante”, clou el cicle 'Roses, un poble amb molta història'

El proper dijous 19 de juny, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses clou la present edició del cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història', amb el qual es completa la programació de primavera de xerrades i conferències al Teatre Municipal. L'estrena del documental sobre el vaixell de guerra “El Triunfante”, enfonsat a la Badia de Roses l'any 1795, serà l'encarregada de cloure aquesta edició.
18/06/2014 09:04 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Dirigit per Martín González Damonte, el documental narra la història del vaixell de guerra 'El Triunfante', enfonsat a la badia l'any el 5 de gener de 1795, mentre defensava la Ciutadella de Roses en el marc de la Guerra del Francès. Al llarg del documental, arqueòlegs, historiadors i altres protagonistes del seu descobriment, aproximaran l'espectador a la ciència del segle XVIII, a les batalles navals lliurades al nostre país, al descobriment del vaixell –a principis dels anys 70-, i a la seva posterior excavació arqueològica trenta-cinc anys més tard.

 

El projecte compta amb el suport econòmic de l'Ajuntament de Roses, que ha aportat 14.000 euros per col·laborar en la seva producció. L'acte tindrà lloc el proper dijous 19 de juny, a les 20.30 h, al Teatre Municipal de Roses. L'entrada és lliure.

 

El cicle 'Roses, un poble amb molta història', nasqué el passat any amb l'objectiu de completar la programació del cicle de conferències 'Propostes de país per a un nou temps', amb la incorporació d'un bloc temàtic centrat en el propi municipi de Roses. Atesa la bona acollida de públic rebuda, el consistori ha programat aquesta segona edició, que ha portat fins a la població les xerrades de Marcel Pujol, Salvador García Arbós i Enric Pujol, per continuar apropant a la ciutadania el coneixement sobre la història, economia i cultura locals.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document