L'exposició "1714, et prenc la paraula. El català, ahir, avui i demà” a la Biblioteca Municipal de Roses

La Biblioteca Municipal de Roses acull entre el 17 i el 28 de febrer l'exposició "1714, et prenc la paraula, mostra que fa un repàs pels darrers 300 anys d'història de la nostra llengua. Al voltant de l'exposició, l'Oficina de Català de Roses organitza visites guiades i activitats didàctiques per als alumnes i parelles lingüístiques.
17/02/2015 13:30 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'exposició mostra les conseqüències que va tenir per a la llengua catalana la implantació de la monarquia absoluta borbònica i forma part de les diferents iniciatives institucionals de commemoració del Tricentenari.A més dels apunts històrics, l’exposició incorpora continguts sociolingüístics que fomenten el respecte per totes les llengües. També es posa de manifest la fidelitat dels parlants que fan servir i transmeten la llengua, així com la responsabilitat de les institucions com a garants de la seva defensa i conservació.

 

L'exposició es pot visitar fins al proper 28 de febrer a l’Espai Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses, de 10 a 13.30 h (de dimarts a dissabte) i de 16 a 20 h (de dilluns a divendres). Paral·lelament, l'Oficina de Català de Roses portarà a terme visites guiades i activitats didàctiques per als seus alumnes i participants en el projecte parelles lingüístiques.

 

Es tracta d’una exposició produïda pel CNL de Barcelona i, a les comarques gironines, hi ha treballat el CNL de Girona amb la Diputació de Girona. L'Oficina de Català, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal, s'ha encarregat de fer-la arribar a Roses.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document