L'obra i figura de Salvador Espriu, presents a la Rambla Ginjolers del 15 al 31 de juliol

L'obra i figura de Salvador Espriu, presents a la Rambla Ginjolers del 15 al 31 de juliol

Any Espriu

12/07/2013 09:15 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En la commemoració de l'Any Espriu, aquesta mostra itinerant surt al carrer, a l'àgora pública, per permetre copsar la importància d'aquest autor cabdal de la literatura catalana del segle XX. A través de les catorze lletres del nom i del cognom del poeta, la mostra convida el visitant a submergir-se en la seva rica obra literària i a comprendre la dimensió cívica que va tenir durant tota la seva vida.

 

Cada plafó de la instal·lació correspon a una lletra del nom i cognom de l'autor, i és associada a un concepte i a una imatge relacionades amb Espriu: Sinera, Antígona, Llengua catalana, Vida i mort, Any Espriu, Determinació, Obra unitària, Rosselló-Pòrcel, Esther, Sepharad, Pla, Raimon, Ironia i sarcasme, Universalitat. Així, Sinera parla dels orígens arenyencs, el paisatge lligat al poeta; Antígona dels referents clàssics i l'ús dels mites grecollatins per part del poeta; Llengua, de la fidelitat al català; etc.

 

L'objectiu de la mostra és difondre l'obra i figura d'un dels autors més insignes de les lletres catalanes, i impulsar la relectura i l'actualització de la seva obra, reconeguda per la seva profunditat i alta significació per la crítica internacional.

PDF document icon Fulleto.pdf — Document PDF, 252 KB (258348 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document