Més de 3.000 persones desfilaran al Carnaval de Roses

66 colles, 62 d’elles amb carrossa, són ja les inscrites per desfilar durant les passades del Carnaval de Roses que tindran lloc el divendres 24 de febrer (passada nocturna, a les 21 h), dissabte 25 (desfilada infantil, a les 16 h) i diumenge 26 (passada de petits i grans, a les 12 h)
21/02/2017 14:27 -    

Les passades d’enguany adoptaran una sèrie de novetats per tal que aquestes siguin més lluïdes i fluïdes, les quals han estat consensuades amb les colles que integren el recentment creat Consell del Carnaval. Entre les noves normes de funcionament incorporades, s’ha pactat que un cop iniciada la passada, les colles hauran de desfilar en el sentit de la marxa a un ritme constant, sense parades, i deixant una separació màxima de 5 metres entre colla i colla. Les fotografies de grup amb la colla parada s'hauran de realitzar a l'espai de la rotonda de l’Oficina de Turisme, mentre que les fotografies que es facin durant la passada hauran de ser amb les colles en moviment.

Una altra de les mesures pactades és que durant les desfilades està prohibit menjar i el consum de begudes alcohòliques. Diumenge i dilluns a la tarda s’instal·larà un equip de so des de la plaça de sant Pere fins a l’espigó, amb una única música. Per últim, s’incorpora també enguany l’organització d’un concurs per triar les millors carrosses, coreografies i disfresses. Els premis del mateix seran tenir prioritat en l’elecció del número de sortida de les desfilades del Carnaval 2018.

Desfillades, balls, discomòbils i tradicions

 

La festa del Carnaval de Roses donarà el seu tret de sortida el proper dijous 23 de febrer, amb la cercavila de benvinguda a Sa Majestat el Rei Carnestoltes des de la plaça Catalunya fins a l'envelat de la plaça Frederic Rahola, on l'alcaldessa de Roses farà el traspàs de poders (la clau i l'euro) al rei, que donarà pas a l'actuació del grup de versions Centauro La Grupestra i a la festa que ofereix l'entitat Joventut Rosinka.

 

A partir de dijous i fins al dilluns 27 de febrer tindran lloc nombroses activitats centrades en el Carnaval, com els balls de l'envelat de la plaça Frederic Rahola (divendres amb les orquestres Maribel i Mitjanit, dissabte amb Hotel Cochambre, diumenge amb l'orquestra Maravella i dilluns amb l’orquestra Titanium. Es mantenen també per al públic juvenil les discomòbils que tindran lloc a la pista annexa del Pavelló Municipal d'Esports divendres, dissabte i diumenge a la nit.

 

D'altres actes del programa compten amb una llarga tradició, com la celebració de l’enterrament de la sardina -acompanyat d’un espectacle pirotècnic-, o el sepeli de Sa Majestat el Rei Carnestoltes (dilluns a partir de les 18.30 h). Roses destaca en ser un dels pocs municipis que manté viva aquesta tradició, consistent en el seguici i enterrament del Carnestoltes i la posterior lectura del seu testament durant la qual la societat rosinca passa revista a tot allò succeït al llarg de l'any en clau d’humor i sàtira.

 

La darrera jornada del Carnaval, els carnavalers es reuneixen per fer el darrer àpat conjunt. Una multitudinària arrossada que congrega prop de 3.000 persones i que ofereix la comissió de festes a tots aquells que, com ells, fan possible que any rere any el Carnaval de Roses segueixi viu.

 

L'arrossada es realitzarà al Pavelló Municipal de la vila. El preu del tiquet, bonificat per l’Ajuntament, es manté en 3 euros per als membres de les colles de Carnaval i casals d’avis del municipi (venda anticipada), i en 5 € per al públic general (en aquest cas es poden comprar els tiquets el mateix dia).

 

Entre les novetats d’enguany, es troba l’acte de lliurament dels premis del concurs de colles de Carnaval, que tindrà lloc diumenge, a les 19 h, a la plaça de Sant Pere.

 Accessible a tots els públics

 

El Carnaval de Roses disposa de la instal·lació d’una plataforma alçada a la plaça Catalunya, degudament senyalitzada i habilitada amb una rampa d’accés, destinada a facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. El consistori vol garantir d’aquesta manera que tothom pugui gaudir de la festa en les millors condicions.

 

Pel que fa a les restriccions en la vialitat amb motiu de les cercaviles que tindran lloc a Roses durant el Carnaval, l’avinguda de Rhode i tots els seus accessos es tancaran els dies i les hores següents:

 

Divendres 24 de febrer, des de les 17.30h

Dissabte 25 de febrer, des de les 12 h

Diumenge 26 de febrer, des de les 8 h

Dilluns 27 de febrer, des de les 12 h

 

Els carrers afectats pel tancament, les àrees d'aparcament habilitades -tant per a turismes com per a autobusos-, i les restriccions d'estacionament, seran senyalitzats amb prou antelació.

 

La parada de taxis de la pl. Catalunya es traslladarà al pg. de les Muralles, davant del Jutjat de Pau.

 

Podeu consultar tota la programació d'activitats en el següent enllaç:

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document