Més de 300 propostes recollides en la primera fase dels Pressupostos Participatius

La participació dels veïns i veïnes de Roses en la primera part del procés per decidir com s’inverteixen 300.000 euros del pressupost municipal s’ha incrementat notablement respecte la passada edició.
04/05/2018 15:21 -    

La primera fase dels Pressupostos Participatius s’ha tancat amb èxit de resposta per part dels veïns i veïnes, que han fet arribar a l’Ajuntament més de 300 propostes d’inversió. En concret, s’han recollit 147 propostes a les bústies instal·lades al SAC (Servei d’Atenció al Ciutadà), a la Biblioteca municipal i a l’Oficina de Turisme; i 167 propostes enviades a través del formulari de participació que es troba al web tudecideixesroses.cat. Aquest procés participatiu permet a la ciutadania proposar i escollir com invertir fins a 300.000 euros del pressupost municipal del 2019.

 

El regidor d'Economia i Hisenda, Marc Danés, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta de la ciutadania a la nova edició dels Pressupostos Participatius, i ha explicat que “l’aposta de l’Ajuntament de Roses és aprofundir en la participació i la transparència, per tal de fer que el conjunt dels veïns és facin més seva la ciutat i esdevinguin coresponsables”.

 

Un cop acabada la fase de recollida de propostes, els tècnics de l’Ajuntament les estudiaran per tal que compleixin els requisits i poder ser considerades vàlides. Aquests requisits són que els projectes siguin de competència municipal, siguin viables tècnicament i econòmica, responguin a una necessitat concreta i col·lectiva, i que siguin efectivament una inversió. L’Ajuntament crearà una comissió tècnica que s’encarregarà d’avaluar totes aquestes propostes, i emetrà un informe amb les que passaran a la següent fase, així com les explicacions de perquè s’han descartat les altres propostes ciutadanes.

 

D’aquesta manera, durant el mes de juny es desenvoluparà la segona fase del procés participatiu, i tindrà lloc el Fòrum Ciutadà de Priorització. En aquest esdeveniment els rosincs i rosinques hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes, que es sotmetran a votació popular en la fase final. En l’edició anterior hi van haver un total de 39 propostes finalistes.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document