Mesures i restriccions a partir del 21 de desembre

El govern català ha anunciat que cal retrocedir en la desescalada que s'havia iniciat per l'increment de casos que hi ha hagut la darrera setmana. Les noves restriccions entren en vigor a partir de dilluns 21 de desembre i es preveu que es mantinguin fins a l'11 de gener.
19/12/2020 09:39 -    

 

ACTIVITATS SOCIALS
6 persones màxim, excepte els dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener) en què es permetran trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones. 
 
 
MOBILITAT
 
Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat, excepte per visitar familiars del 23 de desembre al 6 de gener.
Comarca: restringides l’entrada i la sortida excepte del 23 de desembre al 6 de gener, que estarà permès el desplaçament per visita de familiars mantenint la bombolla de convivència.
Durant la vigència d’aquesta resolució: permès l’establiment a una comarca diferent de la comarca de residència habitual, mantenint la integritat de la bombolla.
 
 

CONFINAMENT NOCTURN

No es pot circular pel carrer des de les 22 h a les 06 h, excepte per causes justificades.

Excepcions:

  • Nit de Nadal i Cap d’Any, inici del confinament nocturn a la 01:00 h.
  • Nit de Reis, inici del confinament nocturn a les 23:00 h.

 

HOSTALERIA

Obertura de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h. Es pot repartir menjar fins a les 23 h.

Terrasses: obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules s'estableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

 

ACTIVITATS CULTURALS

Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Permeses les activitats esportives o de cultura popular que no comportin aglomeracions, siguin estàtiques, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.

 

COMERÇ I CENTRES COMERCIALS

30% de l’aforament en comerços i mercats no sedentaris.

30% de l’aforament en centres comercials. Tancats: locals i establiments de restauració.

Oberts els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper (incloses perruqueries i centres d’estètica), amb sistema de cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

 

 

ACTES RELIGIOSOS I CERIMÒNIES CIVILS

30% de l’aforament amb un màxim de 500 persones o 1.000 si la ventilació és òptima.

 

ESPORT

Instal·lació i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés.

Activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones. S’estableix l’ajornament de totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya durant el període de vigència d’aquesta Resolució, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, aforament màxim del 30%, bona ventilació, cita prèvia i vestidors tancats (excepte piscina). Prohibides les activitats grupals sense

 

PARCS INFANTILS

Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden romandre oberts al 50% d’aforament seguint les pautes d’ús i manteniment fins a les 20:00 h.

 

Podeu consultar la resolució completa publicada al DOGC del 19 de desembre aquí

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document