Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 15 de març a Catalunya

A partir del proper dilluns, 15 de març, es posen en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus. Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal – tot i que els desplaçaments fora de la comarca s’han de fer amb la bombolla de convivència-, als dies d’obertura dels comerços no essencials que podran obrir els caps de setmana, a l’obertura de les sales de joc i la represa d’activitats culturals i populars. Les noves mesures romanen vigents fins al 29 de març.
12/03/2021 10:13 -    

Pel que fa a Setmana Santa (del 26 de març al 9 d’abril), el govern de la Generalitat ha establert que es manté el tancament perimetral de totes les comunitats autònomes així com el confinament nocturn i la limitació de les reunions de grups de persones en espais públics i/o privats

 

Novetats:

Les persones d'una mateixa bombolla de convivència podran traspassar, a partir del proper dilluns, el perímetre comarcal. Pel que fa a l’obertura de comerços de venda al detall, podran fer-ho els que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d’aforament. Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%.

 

Una altra novetat té a veure amb les competicions esportives i amb les activitats relacionades amb el joc. Pel que fa a les primeres, ja es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys; a més, a excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i al 30% en tancats. Pel que fa al joc, salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30%


A més, als locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris- es podran fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. També es podran reprendre les activitats de cultura popular i tradicional, tant a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic, com en espais tancats, amb subjecció a requisits d’aforament segons les condicions de ventilació i de control d’accessos i mobilitat de l’activitat. D’altra banda, l’activitat dels mercats no sedentaris i les fires de mercat resta condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d’aforament.


Finalment, les altres mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda, que continuarà com fins ara (22h). Tant les mesures vigents com les novetats aprovades a partir del proper dilluns tindran una vigència de 14 dies –fins al 29 de març-.

 

 

Podeu consultar totes les mesures vigents a partir del dia 15 aquí.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document