Miquel Ruiz: una altra manera de captar el món

Entre l'11 d'abril i el 31 de maig, la sala d'exposicions Ca l'Anita de Roses acull la mostra del fotògraf gironí Miquel Ruiz Avilés: Una altra manera de captar el món (1979-2013). Organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, l'exposició presenta una acurada selecció d'algunes de les imatges que integren el fons que Ruiz cedí a l'INSPAI l'any 2010 -més de cent mil fotografies-, oferint un viatge retrospectiu per la trajectòria professional i vital del fotògraf.
09/04/2015 10:40 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les fotografies s'han dividit en quatre àmbits, entre 1979 i 2013: premsa territorial, premsa internacional, Bòsnia i treballs recents. Així, l’exposició s'inicia amb un bloc fotogràfic dedicat a la premsa territorial: un aplec d'imatges que comprenen la producció de Miquel Ruiz per als mitjans de comunicació del territori gironí i català des dels seus inicis, l'any 1979, fins al 2003, i que mostren algunes de les principals notícies i esdeveniments polítics i socials ocorreguts a les comarques de Girona.


El segon bloc aplega les imatges recollides en alguns dels seus projectes internacionals entre els anys 1987 i 2006: Nicaragua, Palestina i Sri Lanka. El tercer, correspon a Bòsnia, i és el més representatiu en el treball de Miquel Ruiz. Cobreix tant la primera etapa (1993-1997), en ple conflicte dels Balcans (setge de Sarajevo), com algunes de les etapes posteriors (2006-2009). Les imatges d’aquest tercer bloc recullen les seqüeles de la guerra i les manifestacions i actes de reconeixement de les víctimes, especialment les del genocidi de Srebrenica.


Per últim, el darrer bloc mostra unes imatges de producció recent, de factura més íntima i personal, que estan agrupades en tres projectes titulats Instagrams, el nom de l'aplicació amb què han estat captades, Les hores, en homenatge al llibre de Josep Pla, i Ictustransformació, en clara referència a l'atac que va tenir Ruiz l'any 2010.

 

Una exposició que permet conèixer d'una manera àmplia el treball de Miquel Ruiz, integrant d'una generació de fotògrafs que han deixat empremta en el món de la premsa a les comarques gironines.

 

La mostra s'iniciarà el proper dissabte 11 d'abril a les 19 h i comptarà amb la presència del fotògraf. Romandrà oberta al públic fins al proper 31 de maig, amb horari de visites de 17 a 20 els divendres, i dissabtes i diumenges de 12 a 14 h i de 17 a 20 h. L'accés és lliure.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document