Narcís Costa exposa escultures inèdites a Roses, a la sala d'exposicions de Ca l'Anita

La sala d'exposicions Ca l'Anita de Roses oferirà a partir del proper dissabte 8 d'agost l'exposició “Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa”, on el públic podrà gaudir d'un conjunt de 18 peces realitzades amb fusta, ferro i ferro colat i creades entre els anys 2005 i 2013, que reuneixen el tret comú de no haver estat mai exposades a Roses. La mostra romandrà oberta fins al 6 de setembre, amb horari de 18 a 21 h tots els dies de la setmana i, dissabtes i diumenge, també de 12 a 14 h.
06/08/2015 10:05 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les 18 escultures de què es composa la mostra es divideixen en 4 sèries. La primera d'elles “...i sobretot rínxols” (amb obres exposades a la Fundació Valvi de Girona), estableix un diàleg entre l'espectador i les formes, un joc entre la matèria i el buit. El segon apartat porta per nom “Sense cap motiu aparent” (Galeria Dolors Ventós de Figueres), sorgit com a conseqüència i contrapunt de l'anterior i on les escultures responen a l'exercici de treballar la peça sense cap idea preconcebuda, si més no, aparentment.

 

Pel que fa a les altres dues sèries, “Laberints” (Castell de Sant Ferran de Figueres i Fundació Valvi de Girona) i “Tot fent camí” (Galeria del Mas d'en Dorra de Fortià) cal dir que estan molt lligades i han estat concebudes gairebé com a variació l'una de l'altra. Són escultures on l'espai tridimensional es crea a partir del moviment de la mirada del propi espectador que ressegueix, gairebé de manera involuntària, el camí traçat.

 

NARCIS COSTA

 

Nascut l'any 1949, està instal·lat a l'Alt Empordà des dels anys setanta. Inicià la seva trajectòria artística a l'Escola Eina de Barcelona i la va consolidar a París, a l'École de Beaux Arts. La seva primera exposició va ser a la galeria La Gàbia de Girona, l'any 1972.

 

A partir dels anys vuitanta, i fins avui, ha exposat periòdicament en galeries, sales públiques i museus de Roses, Cadaqués, Figueres, Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Begur, Tossa de Mar, Banyoles, Anglès, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Thuir i Sabadell entre altres. Paral·lelament, ha participat en diverses edicions de la Mostra d'Art Contemporani de Garriguella, ArtExpo de Barcelona i en nombroses iniciatives en l'àmbit català i també a Rhodes (Grècia), a la Universitat de Southampton i Winchester (Anglaterra) i a Cahors (França).

 

Té obra pública a les ciutats de Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, Girona i Torrelles de Llobregat. Hi ha obra seva al Museu de l'Empordà de Figueres, al Museu d'Art de Girona, a la Diputació de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, a l'Ajuntament i al Teatre Municipal de Roses i a nombroses col·leccions particulars.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document