Narcís Costa i Emma Alcalà reflexionen sobre la memòria dels objectes a l’exposició ‘Rere la desferra hi ha’

Divendres 3 de maig (19 h), Narcís Costa i Emma Alcalà inauguren a la sala d'exposicions de Ca l'Anita l'exposició "Rere la desferra hi ha", un diàleg entre els dos artistes que reflexiona entorn a la nostra relació amb la matèria, amb els objectes vells i desproveïts de valor i amb la memòria que guarden. Es podrà visitar fins als 2 de juny.
29/04/2024 07:21 -    

'Rere la desferra hi ha' parteix d’un projecte creatiu entre dos artistes de diferents disciplines i generacions, l’escultor Narcís Costa i la fotògrafa i artista multidisciplinar Emma Alcalà, que té per objectiu trobar la memòria que acompanya els objectes que ja no serveixen, que ja no ens són d’utilitat i han perdut el seu valor per, a partir de la seva desferra, de les seves despulles, crear noves peces, crear nova vida.

 

Objectes oblidats, fragments d’una vida, dels quals els artistes n’extreuen la memòria que guarden per crear noves peces, polides i respectuoses amb la fusta, en el cas de Costa, fragmentades i que converteixen els moments viscuts en espais, en el cas d’Alcalà. El resultat són obres on l'objecte o la imatge, que han passat per un procés de desferra, aconsegueixen una nova vida.

 

Per aconseguir-ho, Narcís Costa inicia el seu treball amb una sèrie de peces que ja no serveixen, que han perdut el seu valor. Les purifica amb foc i sobre aquestes desferres, sobre aquestes runes enfosquides, construeix una nova peça que guarda la memòria d’una vida passada. Aquesta nova creació, és a continuació deconstruïda per Emma Alcalà qui, treballant amb la memòria amagada de cada peça, crea noves imatges personificades, fragmentades, que converteixen els moments viscuts en espais.

 

L’exposició s’inaugurarà el proper divendres 3 de maig, a les 19 h, i es podrà visitar fins al 2 de juny. L’horari de la sala d’exposicions de Ca l’anita és de dilluns a diumenge, de 10 h a 13.30 h, i de 17 h a 19.30 h.PDF document icon cartell (2).pdf — Document PDF, 187 KB (192132 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document