Neix l'innovador Festival DRONS N'ROSES

Roses celebrarà els dies 11 i 12 de juny el primer Festival DRONS N'ROSES, un espectacular i innovador esdeveniment centrat en la fotografia aèria feta amb drons. El concurs Memorial Jordi Velasco, amb què l'Ajuntament retrà homenatge al fotògraf rosinc, serà l'eix d'una programació que també inclourà curses, exhibicions, tallers infantils, exposició de material i conferències.
15/04/2016 12:35 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada dels regidors de Patrimoni Històric, Promoció Econòmica i Esports; juntament amb David Mas, titular de Multicopteros.com i de Josep Maria Velasco, pare de Jordi Velasco, han presentat aquest matí la que serà la primera edició d'aquest festival pioner. Membres de l'equip DDC- Drons de Carreras també han assistit a l'acte.

 

L'alcaldessa ha manifestat el seu agraïment a tots els implicats en aquest projecte, amb el qual Roses complirà el desig pendent de retre un merescut homenatge al fotògraf rosinc Jordi Velasco, mort en accident d'avioneta l'any 2012 a l'edat de 28 anys. Molt vinculat amb la població, Velasco brindà al llarg de la seva trajectòria professional espectaculars imatges aèries de Roses.

 

Continuar la seva tasca difonent la bellesa del patrimoni històric i natural de Roses tal i com en Jordi en la va mostrar, a vista d'ocell, és el millor homenatge que li podem oferir”- ha dit Carles Pàramo, regidor de Patrimoni Cultural de Roses. Aquest és un dels grans objectius del Festival Drons N'Roses, la difusió del magnífic patrimoni amb què compta la població -en aquest cas a través de l'ampli ventall de possibilitats que ofereixen les noves tecnologies-, motiu pel qual el mateix es desenvoluparà dins el clos de la Ciutadella de Roses i a l'espai costaner entre Punta Falconera i la Cala Rostella.

 

Tot i això, Pàramo ha assenyalat la transversalitat del projecte, ja que el festival comptarà també amb una vessant lúdica amb curses i exhibicions per a tots els públics, i una altra econòmica, amb l'impuls d'una fira sobre el món dels drons que s'espera augmenti amb cada nova edició, ajudant amb tot plegat a continuar incidint en la desestacionalització turística a Roses.

 

David Mas, de Multicopteros.com, ha presentat la vessant més tècnica i el programa que s'està preparant per a la primera edició. Segons ha informat, el concurs de fotografia aèria Jordi Velasco serà d'àmbit estatal i estarà dotat amb premis de fins a 3.500 €. En el moment actual, tot i no haver-se iniciat encara el període d'inscripcions, compta ja amb prop de quaranta peticions per participar. La temàtica serà el patrimoni històric i cultural de Roses.

 

Aquest apartat central es complementarà amb les curses i exhibicions que oferirà l'experimentat equip DDC- Drons de Carreras a l'espai monumental de la Ciutadella, on a través de monitors, el públic assistent podrà visualitzar les espectaculars imatges que reben pels seus equips els pilots encarregats dels maneig de les aeronaus. Conferències, exposició de materials i tallers infantils completaran la programació.

 

Per últim, Mas ha avançat la possibilitat d'acollir l'acte d'enlairament d'un globus estratosfèric, en aquests moments en espera de confirmació, amb el qual es podran rebre imatges úniques de Roses, Catalunya... fins arribar a la visió del globus terraqui, ja que l'enlairament pot arribar fins als 35.000 metres d'alçada.

 

 

Un gran professional de fotografia aèria

 

Jordi Velasco va morir l'11 de maig del 2012, a l'edat de 28 anys, com a conseqüència de les greus ferides que va patir en un accident d'avioneta. Dins la seva tasca com a fotògraf desenvolupà un magnífic treball en fotografia aèria i d'emergència. Treballava com a col·laborador amb el Setmanari de l'Alt Empordà i amb el Diari de Girona. L'any 2011 va obtenir el premi Carles Rahola per 'La neu talla les comunicacions per carretera'.

 

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document