Nova edició dels Pressupostos Participatius a Roses perquè els veïns decideixin en què invertir 300.000 euros

El regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, i l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, han presentat avui la tercera edició dels Pressupostos Participatius. L’enviament de propostes es podrà fer fins al 30 de setembre a través del web tudecideixesroses.cat o dipositant una butlleta a les urnes situades al SAC de l’Ajuntament, a la Biblioteca o a l’Oficina de Turisme.
13/09/2019 16:03 -    

L’Ajuntament de Roses ha posat en marxa una nova edició dels Pressupostos Participatius; una experiència que ja s’ha realitzat en els darrers dos anys al municipi i que permetrà als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€ del pressupost municipal de 2020. En aquest sentit, l’equip de govern es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys. 

Procés de presentació de propostes

El procés participatiu per recollir propostes a Roses comença avui, 13 de setembre, i finalitzarà el proper dia 30. Durant aquestes dues setmanes, els veïns i veïnes interessats a presentar propostes d’inversió al municipi podran fer-ho a través del web tudecideixesroses.cat o dipositant una butlleta a les urnes que trobaran al SAC de l’Ajuntament, a la Biblioteca de Roses o a l’Oficina de Turisme. 

Durant la presentació d’aquesta nova edició, el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, ha explicat que amb aquesta edició "volem seguir millorant el procés participatiu per aconseguir apoderar la ciutadania i implicar-la en la presa real de decisions municipals, aquesta vegada decidint més d’un 10% del pressupost del capítol d’inversions”

També, l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, ha convidat als veïns i veïnes a implicar-se en les diverses fases del projecte i ha aprofitat per fer autocrítica de les passades edicions. “L’any passat es va haver d’aturar el procés, però un any més busquem la confiança amb la ciutadania per fer possible aquesta iniciativa que representa un salt qualitatiu quant a transparència, qualitat democràtica i govern obert al municipi”, ha manifestat. 

Valoració tècnica de les propostes, convocatòria d’un fòrum ciutadà i votació final

A partir del 30 de setembre, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase. 

I posteriorment, el 23 d’octubre, els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular. Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 3 al 18 de desembre. 

Projectes d’edicions anteriors

Durant la presentació també s’ha fet referència a les propostes guanyadores de les passades edicions que encara no s’han pogut executar per qüestions de terminis i tràmits diversos. En aquest cas, el rètol “Hola, Roses” es va col·locar el passat mes d’abril, les obres del parc per a gossos començaran aquest dilluns 16 de setembre, i l’aula gastronòmica està previst que pugui veure la llum l’any que ve després d’haver ampliat el projecte inicialment proposat. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document