Nova zona verda i mirador al canal Gran de Santa Margarida

La urbanització de Santa Margarida de Roses disposa des d’aquesta setmana d’una nova zona verda que s’obre com a mirador a l’espai natural del Canal Gran. En el projecte del nou espai, situat al carrer Riu Riudaura, s’ha tingut en compte la privilegiada situació i les vistes obertes que ofereix al Parc dels Aiguamolls, potenciant la seva funció com a mirador de l’espai natural.
12/08/2020 12:46 -    

El projecte realitzat ha suposat el condicionament d’uns terrenys de 2.700 m² de superfície, que fins ara combinaven zones verdes amb parts pavimentades que es trobaven deteriorades pels desperfectes ocasionats per les arrels dels arbres. El nou espai ha incorporat una zona de descans i estada amb bancs, així com una zona de jocs infantils. Una franja amb entarimat de fusta s’ha destinat a passeig resseguint la corba de contacte amb l’aigua del canal Gran, servint així de mirador dels Aiguamolls que s’obren a l’altra riba.

 

Les obres han suposat la demolició de les restes de paviments anteriors i la seva substitució amb una combinació de materials que ajuda a diferenciar la zona d’estada de la de jocs infantils. La vegetació ha recobrat també protagonisme, mantenint-se els pins existents i plantant-ne noves espècies per dotar de més espai verd el conjunt.

 

El projecte, dotat amb un pressupost de 149.998€, ha inclòs la instal·lació de la xarxa de rec i l’enllumenat necessaris, la reparació de les esquerdes del mur exterior de la zona de moll, la col·locació de nou mobiliari urbà i de jocs per a infants i la instal·lació de la tarima que actua com a passeig.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document