Oberta la inscripció del darrer curs de pedra seca adreçat a públic general

Avui, dijous 13 d’octubre, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses obre la inscripció per a les persones interessades a participar en el darrer curs de pedra seca organitzat per al públic general. La formació es portarà a terme entre el 24 i el 28 d’octubre, de 8 a 15 h i constarà d’una part teòrica que s’impartirà a Ca l’Anita, mentre que la part pràctica tindrà lloc en una finca rústica del municipi de Roses (amb transport gratuït per als participants). Les inscripcions es poden realitzar a https://eajuntament.roses.cat/ o bé posant-se en contacte amb el departament de Promoció (primer pis Oficina de Turisme) o trucant al 972 15 25 21.
13/10/2022 09:26 -    

El curs l’impartiran formadors de l’associació Gremi dels Margers de Catalunya. Al llarg de les sessions, es donaran a conèixer les diferents tècniques de construcció en pedra seca; els elements constructius (marges, feixes, barraques, pous,..) i els seus usos; i els materials utilitzats (pissarres, calcàries). A partir d’un doble vessant teòric i pràctic, es facilitaran un seguit de pautes per a aquelles persones interessades a recuperar, restaurar o construir elements elaborats a partir de pedra seca.

 

El curs té per objectiu fomentar el coneixement tècnic per a la restauració i recuperació d’un element que és patrimoni històric, arquitectònic i cultural i que a més té un alt valor natural. Les construccions en pedra seca tenen una excel·lent funció com a fixadores de terra davant de l’erosió; permeten la circulació de l’aigua; i són refugi d’espècies de flora i fauna auxiliar, beneficiosa per combatre plagues que poden afectar els cultius de les finques.

 

Aquest projecte està cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona. La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document