Obertes les inscripcions per participar a les activitats de la Setmana de la Pedra Seca

Aquest dilluns, 14 de novembre, s’han obert les inscripcions per a les dues activitats organitzades des de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses, dins del marc de la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca: una caminada popular a la barraca d’en Malitó, el 27 de novembre, i una excursió de descoberta del patrimoni de pedra seca rosinc, el 3 de desembre.
14/11/2022 08:24 -    

La primera de les activitats que organitza l’Àrea de Promoció amb la col·laboració de Cabirols de Roses, consisteix en una caminada popular fins a la barraca d’en Malitó i serà guiada per en Toni Blanch, divulgador del patrimoni de pedra seca rosinc i soci fundador i president durant 12 anys de l’associació excursionista Cabirols de Roses. La caminada popular es farà el diumenge 27 de novembre, tindrà una durada aproximada de 3 hores (de 9 h a 12 h) i hi ha lloc per 20 participants. La zona de trobada i sortida serà el pàrquing de davant del Club Tennis Roses.

 

La segona activitat és una excursió a peu de descoberta dels elements de pedra seca del municipi de Roses. En Vicenç Armangué i en Manel Donat, autors de l’Inventari i diagnosi de l’estat de conservació del patrimoni de pedra seca municipal, amb proposta valorada de manteniment i priorització d’actuacions", seran els responsables d’explicar la diversitat, singularitat i riquesa del patrimoni de pedra seca rosinc que han inventariat. Els dos autors aniran acompanyats per dos guies que conduiran al grup de participants per l’itinerari marcat. L’excursió serà el dissabte dia 3 de desembre, tindrà una durada d’unes 3 hores (de 9 h a 12 h) i hi ha lloc per 25 participants. La zona de trobada i sortida serà l’estació d’autobusos de Roses.


Coincidint amb aquesta sortida, el vespre anterior (2 de desembre a les 19 h), es presentarà a Ca l'Anita l'inventari dels dos autors, un estudi encarregat per l'Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament amb l'objectiu d'inventariar el ric patrimoni de pedra seca que posseeix el municipi de Roses i prioritzar actuacions sobre els elements de pedra seca més emblemàtics, singulars i que necessiten restauració per a la seva conservació. L'entrada a la presentació és lliure i no cal inscripció prèvia.

 

Per participar en les dues sortides, cal inscriure’s prèviament a través https://eajuntament.roses.cat/.

 

La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document