Presentació de les parelles lingüístiques d’una nova edició del Voluntariat per la llengua a Roses

Ahir al vespre va tenir lloc la presentació de les 22 noves parelles lingüístiques que enguany participen en el programa Voluntariat per la llengua a Roses. A continuació, tots els participants van poder gaudir d’una sessió fotogràfica, a càrrec del fotògraf Àngel Reynal, i d’una visita guiada a l’exposició “La Comunitat”, a càrrec de Pilar Farrés, comissària de l’exposició.
22/11/2019 12:49 -    

L’acte es va iniciar amb la presentació del regidor de Cultura, Èric Ibáñez, que va iniciar l’acte amb un parlament de benvinguda i de presentació de l’activitat: va fer un repàs de les tasques que es duen a terme a l’Oficina de Català i va fer una breu reflexió sobre l’efectivitat del programa Voluntariat per la llengua a l’hora de millorar la fluïdesa dels nous parlants de català.

Tot seguit, es van presentar les noves parelles lingüístiques i se’ls va facilitar orientacions i material per dinamitzar les seves trobades.

A continuació, l’alcadessa de Roses, Montse Mindan, va cloure l’acte de presentació lloant la tasca que fan les persones voluntàries, algunes de les quals formen part del projecte des dels inicis, i agraint les ganes d’aprendre català que tenen els alumnes de l’Oficina de Català.

La segona part de l’acte va unir llengua, fotografia i art. Mentre una part de les parelles lingüístiques van fer de models del fotògraf Àngel Reynal (autor de les fotografies de l’exposició “La Comunitat”), en una sessió que fusionava fotografia i llengua, l’altra part va fer una visita guiada i comentada a l’exposició “La Comunitat”, a càrrec de la Pilar Farrés, comissària de l’exposició. El fil conductor d’ambdues activitats era la idea de “comunitat” i la importància d’aquesta comunitat de persones (d’aquest públic, d’aquest alumnes, d’aquestes parelles lingüístiques), per tancar el cercle del procés artístic i afavorir l’acció col·lectiva.

El programa Voluntariat per la llengua és un projecte de foment de l'ús social del català, implementat a Roses des de l’any 2004. Aquesta iniciativa s’ha consolidat plenament a la població al llarg d’aquests 15 anys. Durant el 2019, s’han constituït 85 parelles lingüístiques a Roses. Des de 2004 fins avui, 971.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document