Resposta multitudinària als espectacles de la Fira de la Rosa

Roses ha celebrat aquest cap de setmana la sisena edició de la Fira de la Rosa, la qual posava a prova l'evolució del certamen, ja que aquest passava a programar una vintena d'espectacles a peu de carrer al centre de la població i desplaçava part de les composicions florals a la festivitat del Corpus el proper 15 de juny. La resposta popular ha estat aclaparadora, amb tots els espectacles plens de públic que ha gaudit de valent amb els xous de circ, pallassos, màgia, acrobàcies o concerts, entre d'altres. Sense oblidar que també s'ha pogut descobrir la gastronomia local així com les roses i rosers que donen nom a la fira.
29/05/2017 11:43 -    

Tal com explica Fèlix Llorens, Regidor de Promoció Econòmica de Roses, "la intenció de la fira és dinamitzar econòmicament el poble; atraure visitants fora de la temporada turística; i ho hem aconseguit. Vam planejar una programació que pogués atraure gent de totes les edats i el resultat ha estat excel·lent. Veure la Rambla plena de famílies gaudint dels espectacles, passejant pels nostres carrers i visitant el nostre comerç és el nostre èxit".
 
La Fira es centrava en tres espais principals
, la Rambla, que va acollir la majoria d'espectacles; la Plaça Catalunya, dedicada a la gastronomia i el mercat d'artesania; i Ca l'Anita, consagrada a l'exposició de roses i rosers, que com als darrers anys presentava l'Associació d'Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. A més, la decoradora Laia Risques, s'havia encarregat de tematitzar amb motius florals una desena d'espais patrimonials del municipi per així ressaltar-los.
 
Dissabte es va viure la jornada més multitudinària
, amb dos escenaris que funcionaven en paral·lel, un a la Rambla i l'altra a la Plaça de Sant Pere, i on milers de visitants van poder gaudir de l'iconoclasta sàtira del clown Dos Perillas, els trucs de màgia de Txema Màgic, l'esbojarrat xou d'acrobàcies de Circ Vermut, el concert de La Madame Boggie i els seus incondicionals ballarins de lindy hoop, les coreografies de dansa dels estudis de Silvia Busquests i GimRos, l'humor del clown Claudio Levatti, el teatre de la companyia Jubiteatre, i l'espectacular performance dels trapecistes de Bot Project. Sense oblidar els Tastets Gastronòmics que van despatxar un miler de tiquets, entre menjar i beguda, i on es va poder tastar des de bacallà fresc, fins a sushi o cervesa artesana.
 
A la nit, la cultura va prendre el protagonisme a la Ciutadella i la plaça de les Botxes, amb la projecció d'un impactant
mapping
i el concert de jazz i blues de The Soul Beam que va acabar a quarts d'una de la matinada.
 
Diumenge, els infants eren protagonistes, i la Rambla es va convertir, durant tot el dia, en un espai ple de jocs i tallers que sempre van estar ple de famílies. A més, al matí, es va presentar per partida doble el teatre infantil de la companyia Roseland; es va gaudir de la xerrada La Rosa d'Alexandria: Montalban detectiu culinari
, de Joan Juanola, i seguir pels carrers de la vila la fanfàrria musical còmica de La Banda Forània.
 
Ja a la tarda i per cloure aquesta edició de la Fira de la Rosa, es va poder gaudir de les coreografies de les escoles de dansa de Gabriela Martin i Sara Garcia; seguir la segona i multitudinària edició de la Desfilada de Pentinats Florals i
body panting
, que enguany anava a càrrec de la Perruqueria Marina, NuxyB i Flors Mateu; i gaudir, per darrera vegada, del bon fer de la companyia Jubiteatre.
 

1000 ROSES A ROSES.
Cal recordar, que fins al 4 de juny es pot participar a la campanya gastronòmica 1000 Roses a Roses, en la qual el consistori rosinc convida 1.000 dones que es diguin Rosa (Rosita, Roser, Rosor o Rusó, o els compostos, Maria Rosa, Rosa Maria...), a degustar un Menú de la Rosa en algun de la trentena de restaurants participants.. Podeu trobar tota informació de com formalitzar les reserves al document adjunt.
 
CONCURS INSTAGRAM. També durant els propers dies es farà saber el guanyador del concurs d'Instagram que s'ha celebrat el cap de setmana i que demanava als participants publicar fotografies de la Fira de la Rosa 2017 amb l’etiqueta #firarosa2017. El guanyador del concurs rebrà 100 euros en metàl·lic

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document