Restauració dels barris hel·lenístic i romà de la Ciutadella, i museïtzació d’una casa del barri medieval

Aprovat el projecte de conservació, restauració i manteniment dels barris hel·lenístic i romà dins del recinte fortificat de la Ciutadella, l’Ajuntament es disposa a executar les obres projectades amb la finalitat de mantenir aquesta part del seu patrimoni històric amb tot el valor cultural i atractiu turístic. D’altra banda, el projecte inclou una prova pilot de museïtzació d’una casa de la vila medieval amb la finalitat d’establir la base per a la futura intervenció a tot el conjunt excavat d’aquesta vila. El treballs en els tres àmbits compten amb un pressupost total de 49.000 €.
10/11/2017 20:11 -    

Tant el barri grec com el romà de la Ciutadella, han comptat ja amb treballs de restauració i museïtzació en intervencions anteriors, que ara milloraran amb nous tractaments de manteniment per salvaguardar aquests espais. La importància d’aquests jaciments excavats ja fa temps, com la troballa d’un forn ceràmic al barri hel·lenístic, o les salaons de peix de la vila romana, fan necessaris treballs de conservació i restauració que evitin el seu deteriorament per les inclemències del temps.

 

Les intervencions inclouran la neteja per eliminar brutícia acumulada, restes terroses, microorganismes i creixement vegetal; es consolidaran les fissures i el coronament dels murs; i es treballarà amb l’equip d’arqueologia la definició dels elements despresos o debilitats estructuralment en alguns punts. D’altra banda, es cobrirà amb material geotèxtil i sorra neta l’estructura no museïtzada per garantir la seva conservació futura.

 

Prova pilot per museïtzar la vila medieval

 

El projecte planteja també l’actuació en un espai de la vila medieval de la Ciutadella, concretament a una de les seves cases, amb l’objectiu de visualitzar com era originàriament l’espai i fer-ho més entenedor a les visites. Aquests treballs serviran com a prova per a la propera intervenció de conservació i museïtzació de tota la vila excavada.

 

Es tracta de la casa denominada Edifici I/3/6 (illa I del sector 3, edifici 6), que té la seva porta d’accés al costat nord del carrer d’en Ganyut, una llargada de 13,20 m, 6,80 metres d’amplada i una superfície interior de 90 m2.

 

La proposta plantejada inclou la neteja i consolidació estructural del coronament dels murs per fixar els elements despresos i per evitar acumulacions i filtracions d’aigua. També es netejaran paviments i canalització, s’anivellarà el terra, es consolidarà el pou existent recol·locant els elements despresos i es delimitaran les portes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document