Roses acull l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics

L’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, ha estat inaugurada avui a Roses per l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el gerent territorial d’Agbar, Josep Descamps, a l’avinguda de Rhode, emplaçament d’aquesta mostra didàctica situada davant de la Ciutadella. Es pot visitar fins al 27 de juny.
15/06/2022 11:00 -    

L’exposició té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. Està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

 

L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha destacat “el compromís de l’Ajuntament de Roses en la preservació mediambiental i en la gestió correcta dels recursos limitats del planeta, incloent evidentment l’aigua, un element indispensable per a la nostra vida. Per això hem de ser capaços de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer un ús racional d’aquest recurs i de les greus conseqüències que es poden derivar en cas de no fer-ho”

 

Plana, ha remarcat que “en aquest sentit, l’exposició que avui presentem és un reforç més en aquesta tasca de conscienciació pública en la qual l’Ajuntament realment inverteix molts esforços, moltes energies i molts recursos, per la qual cosa estem molt satisfets de col·laborar amb altres entitats, com en aquest cas amb Agbar, per tal d’unir sinergies i continuar avançant en aquesta línia”, i ha convocat la ciutadania a visitar aquesta mostra.

 

El gerent d’Agbar, Josep Descamps, ha remarcat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat “l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social”. L’exposició és un exemple d’aquesta aposta, per això, Descamps ha animat les escoles a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Agbar garanteix a tota la població”.

 

Així mateix, el representant de la companyia del cicle de l’aigua ha apel·lat a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

 

Durant les pròximes setmanes, es programaran visites de l’alumnat d’escoles del municipi.

 

Com a dades destacades, “Operació Aigua” mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

 

L’exposició “Operació Aigua”, que és itinerant, també està instal·lada a Cubelles. Ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda, Les Borges Blanques i Palamós. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document