Roses acull les Jornades sobre governança participativa en la pesca marítima

En el marc de les celebracions dels 100 anys de la Confraria de Pescadors de Roses, els dies 1 i 2 d'octubre tenen lloc al Teatre Municipal dos esdeveniments de gran interès per al sector pesquer relacionats amb el desplegament dels models de gestió pesquera participativa. El primer, de caire internacional, un simposi on s’exposaran alguns dels casos existents en la conca mediterrània, i el segon, un Fòrum d’àmbit autonòmic, centrat exclusivament en el model de cogestió pesquera català. L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha obert aquest matí les jornades, que comptaran amb la participació de nombroses personalitats i experts.
01/10/2021 11:12 -    

Organitzen l’esdeveniment la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat, la Confraria de Pescadors de Roses i la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM) de la FAO, en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses i la Diputació de Girona.

 

Al llarg dels dos dies en què es desenvoluparan les jornades, el Teatre Municipal acollirà ponències i taules rodones que comptaran, entre d’altres, amb la participació de professors universitaris i experts dels Estat Units, Turquia, Portugal, Tunissia i Espanya, així com un nodrit grup de representants institucionals. (Podeu consultar el programa de conferències i ponents en el document adjunt).

 

Les jornades s’han iniciat aquest matí a les 10.30 h, amb la benvinguda institucional duta a terme per l’alcalde de Roses, Joan Plana; el patró major de la Confraria de Roses, Toni Abad; el secretari executiu de la CGPM, Abdellah Srour: la directora adjuta de EC DGMARE): el subdirector general de Caladero Nacional y Aguas de la Unión Europea de la Dir. Gral. de Pesca Sostenible, Héctor Villa; i la consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà.

PDF document icon Programa Simposi i Fòrum.pdf — PDF document, 1.63 MB (1705781 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document