Roses amplia la xarxa de desfibril·ladors amb 4 nous terminals en punts estratègics del municipi

Roses compta amb 4 nous desfibril·ladors ja instal·lats a la via pública, concretament a la plaça Llevant, al Salatar, al Rastrell i a Canyelles. La dotació d’aquest material ha anat a càrrec de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) dins del seu projecte ‘Girona territori cardioprotegit’ i permet fer-ne ús a qualsevol persona en cas d’emergències sanitàries, reduint així el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària.
01/03/2023 12:30 -    

Els nous dispositius passen a ampliar la xarxa de desfibril·ladors DEAS de Roses, que des de l’any 2013 compta amb vuit estacions situades a diferents punts estratègics de la població (zona esportiva, plaça Catalunya, port, plaça Mas Oliva, Santa Margarida, Mercat Cobert, estació d’autobusos i Mas Mates). A més, la Policia Local de Roses compta també amb vehicles dotats de desfibril·ladors mòbils que els permet el seu ús en qualsevol punt del municipi.


Els aparells situats a la via pública s’instal·len dins de grans columnes de color taronja per a la seva ràpida identificació que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los. Es col·loquen en espais exteriors per tal de fer-los ben visibles i accessibles a tothom les 24 hores del dia, en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. A més, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.

 

El regidor de Sanitat de Roses, Marc Danés , assenyala que "amb aquests nous aparells, deixem cardioprotegit el casc antic i bona part de les urbanitzacións de Roses. Tot i així, seguim treballant amb Dipsalut per seguir implantant nous aparells a altres punts de la vila com l’Almadra o Mas Fumats i Mas Boscà."

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document