Roses amplia la zona vermella d’aparcament a tres nous espais comercials per afavorir la rotació de vehicles

La bona valoració i resultats de la prova d’estacionament gratuït de vehicles amb limitació horària realitzada des del passat mes de desembre al carrer Doctor Ferran, a tocar del Mercat Municipal, ha motivat l’ampliació d’aquest sistema a altres zones comercials del poble. L’objectiu és afavorir la rotació d’aparcaments per facilitar la realització de compres en espais amb una alta densitat de circulació, pel que s’incorporen al sistema la plaça Llevant, un tram de l’avinguda Jaume I i un altre de l’avinguda de Rhode.
21/10/2022 12:49 -    

Amb la nova regulació, l’aparcament es limita a un màxim de 30 minuts entre les 9 i les 13 h al matí i les 16 i les 20 h a la tarda, de dilluns a dissabte. En concret, els espais que des d’avui mateix disposen de zona vermella són la plaça Llevant, l’avinguda Jaume I en el seu tram comprés entre els carrers Puig Rom i Cap Norfeu (en ambdós sentits) i el tram de l’avinguda de Rhode entre la plaça Catalunya i el carrer Aragó (banda de mar). L’empresa municipal Rosersa ha realitzat les tasques de pintura horitzontal (amb color vermell) i de senyalització amb cartells informatius per delimitar la línia de places d’aparcament que passen a regular-se amb el nou sistema. Les noves zones vermelles funcionaran durant el període de l’any en què la zona blava no està en funcionament, és a dir, de l’1 d’octubre al 30 d’abril.

 

Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica de Roses, remarca que "la voluntat d’aquesta iniciativa és donar resposta a les peticions dels comerciants, creant una bossa d'aparcaments de rotació on la gent pugui aparcar durant mitja hora, de franc, per poder realitzar les seves compres. En tots els casos es tracta de zones molt densificades on es facilitarà l’aparcament per fer compres ràpides i gestions, així com la càrrega i descàrrega dels mateixos veïns de la zona a casa seva".

 

Per fer ús d’aquestes places cal disposar d’un disc horari, que l’Ajuntament posa a disposició dels veïns i veïnes que ho desitgin de manera gratuïta. Es poden recollir a les oficines de Turisme, Promoció Econòmica i a la seu central de l’Ajuntament de la plaça Catalunya. Tot i així, qualsevol altre model de disc que realitzi aquesta mateixa funció d’altres municipis o bé hagi estat adquirit a llibreries, estancs..., és igualment vàlid sigui quin sigui el seu disseny.


El funcionament és molt senzill. Les persones usuàries que vulguin fer ús d’aquestes places d’aparcament, només cal que col·loquin en un lloc visible de l’interior del seu vehicles el disc horari, marcant l’hora d’arribada. A partir d’aquell moment disposaran de 30 minuts per fer les seves compres. El control del temps d’estacionament està a càrrec de la Policia Local de Roses.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document