Roses aprova una declaració institucional de suport al poble ucraïnès

La sessió plenària de l’Ajuntament de Roses celebrada ahir, dimecres 30 de març, va aprovar per unanimitat de tots els seus membres una declaració institucional de suport al poble ucraïnès i contra la invasió militar de Rússia. L’acte va comptar amb l’assistència d’un nodrit grup de persones ucraïneses residents al municipi.
31/03/2022 08:15 -    

Declaració Institucional:

 

Davant de la violenta invasió il·legal iniciada per la Federació Russa la matinada del 24 de febrer de 2022 contra el territori de la República d’Ucraïna, així com totes les accions derivades d'aquesta ofensiva, el Ple Municipal de l'Ajuntament de Roses, en tant que representant del sentiment majoritari de la població de la nostra vila, aprova la següent declaració institucional:

 

Al llarg de la seva història mil·lenària, Roses ha viscut a la seva pròpia carn el terror i la cruesa de la guerra, així com bombardejos que han provocat víctimes innocents i desplaçaments forçats de població civil. I és des d'aquesta vivència, sumada a la profunda convicció que l’ús de la violència, en totes les seves formes, no pot ser mai una solució als enfrontaments entre els pobles, que ha mostrat sempre el seu rebuig a la guerra i la seva solidaritat amb totes les víctimes dels conflictes armats d'arreu. Avui, tampoc podem restar indiferents davant del patiment del poble ucraïnès, a qui volem expressar tot el nostre suport.

 

D'una manera especial, ens dirigim a la ciutadania de Roses d'origen ucraïnès, tant a la que fa anys que s'ha establert a l'Empordà, que viu amb dolor i incertesa les conseqüències que els atacs militars tenen en la vida dels seus familiars i amics, com aquella que han arribat les últimes setmanes fugint del conflicte. A tots ells i a totes elles, els volem traslladar l'estima i el recolzament del seu poble i el seu Ajuntament.

 

Lamentem i condemnem l'agressió que ha generat aquest patiment injustificat. Denunciem l'existència de pràctiques militars que poden constituir crims de guerra. Reclamem la fi de les hostilitats, la retirada de les tropes russes del territori ucraïnès i el retorn a les vies diplomàtiques, que permetin un diàleg enfocat a la construcció de la pau.

 

Així mateix, donem tot el nostre suport a les organitzacions i institucions que treballen per la defensa i la protecció dels drets humans sobre el terreny, i per aquelles que s’encarreguen de l’acollida de refugiats i exiliats amb les quals col·laborem estretament.

 

 


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document