Roses celebra el 20è aniversari del Festival de Blues, Jazz i Gospel amb primeres figures internacionals

El proper dissabte, 2 d’agost, la Ciutadella de Roses acollirà una nova edició del Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses, que enguany arriba al seu vintè aniversari amb la celebració d'una vetllada musical de més de 5 hores de durada. Les actuacions de Joan Pau Cumellas i Greg Zlap, de la London Community Gospel Choir i de Lucky Peterson, tornaran a portar tota la força del millor blues, jazz i gospel al recinte monumental. Les entrades (15 €) estan a la venda a la Ciutadella de Roses.
Roses celebra el 20è aniversari del Festival de Blues, Jazz i Gospel amb primeres figures internacionals

Lucky Peterson

31/07/2014 09:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La vetllada s'iniciarà amb un concert de gospel gratuït que tindrà lloc a la plaça de les Botxes (passeig Marítim) a les 18.30 h, a càrrec de Didier Likeng i el conjunt d'alumnes del taller de gospel que l'entitat Viumúsika organitza el mateix dissabte al Teatre Municipal de Roses. A continuació, a partir de les 20 h, els sons de jazz, blues i gospel es traslladaran a l’escenari de la Ciutadella amb les actuacions del taller d'harmònica de Joan Pau Cumellas i Greg Zlap, de la prestigiosa London Community Gospel Choir i, tancant la nit, de l'excel·lència al teclat i la veu de Lucky Peterson.

 

Joan Pau Cumellas: el virtuós de l’harmònica

 

Conegut internacionalment per la seva habilitat interpretativa amb l’harmònica diatònica, Joan Pau Cumellas és un enamorat i estudiós d’aquest instrument i explora totes les seves possibilitats sonores en diferents àmbits. Amb les formacions Barcelona Bluegrass Band, Mr.Hurricane Band i els artistes Quico Pi de la Serra, Big Mama, Miguel Talavera o Valentí Moya, es descobreix com un músic innovador capaç de fusionar el blues amb estils com el jazz, el country i la música folk.

 

Amb aquests grups ha publicat fins a 11 cds. A part, ha col·laborat en altres 32 discos de músics com: Manolo García (pop), Lotti Lewis, Les Deux Guitarres (jazz), Moncho (boleros), incloses altres produccions de música infantil, gospel i pop-rock. Actua en els principals festivals de Blues i Jazz de Espanya i és conegut a diversos països per la seva participació en festivals internacionals.

 

Joan Pau Cumellas, juntament amb Greg Zlap, donaran el tret de sortida a la nit de la Ciutadella, presentant el taller d’harmònica que té lloc cada estiu a Roses.

 

London Community Gospel Choir

 

L'any 1982, el reverend Bazil Meade va fer història oferint el primer concert d'un cor de Gospel al Regne Unit. Amb el transcurs de les dues següents dècades el London Community Gospel Choir (LCGC) es va anar formant amb més de 200 membres de totes les àrees de Londres i els seus suburbis.

 

Versàtil, flexible i amb un so dinàmic, el LCGC crea harmonies molt plenes tant si actua en formació petita o gran. El LCGC és conegut pel seu estil “up-tempo gospel”, swing-beat, R&B, tradicional, i pels arranjaments plens d’emoció juntament amb una estimulant coreografia i exercicis vocals.

 

Entre les seves col·laboracions, es troben la de la banda sonora de la pel·lícula de Walt Disney "The Lion King", han representat al Consell Britànic a festivals internacionals a Zambia i Zimbabwe, i van obrir l'escenari principal Glastonbury del "BBC Proms map" per primer cop, amb un concert de gospel.

 

El LCGC, una formació consolidada, ha efectuat durant els darrers anys nombroses aparicions a programes de ràdio i televisió. Artistes de gran renom com George Michael, Jessye Norman, Sting, Luther Vandross, Elton John, Puff Daddy, Mariah Carey, Blur, Paul McCartney, Celine Dion, Tina Turner, entre molts d'altres, s'han beneficiat de l'estil vocal únic del LCGC a actuacions en viu, vídeos i gravacions d'estudi. La darrera col·laboració destacable fou el passat mes d’octubre amb el rei del funk James Brown, en una gravació a la BBC.

 

Controvertit, professional, energètic, inspirador i ple d'Esperit! Qualsevol adjectiu es pot escollir per a descriure el so i la visió del London Community Gospel Choir.

 

Lucky Peterson

 

Després de 4 anys de pausa , Robert Johnson i “el viatger” Lucky Peterson van tornar l'any 2011 als escenaris amb el seu treball "You can walys turn around". Lucky torna amb fervor, fent la millor música de la seva carrera i produint un modern classic blues, Delta, roots y soul music, influenciat en aquest darrer cas per Lucinda Williams, Robert Johnson, Tom Waits...

 

Lucky Peterson va ser descobert per la llegenda del blues Willie Dixon quan tenia 3 anys. Va treure el seu primer disc amb 5 anys i poc després aparegué en el "Tonight Show". De la mà del teclista Bill Dogget i de Jimmy Smith, Peterson passà a tocar darrera de Littel Milton, Bobby "Blue" Bland y Kenny Neal.

 

Ha treballat amb les prestigioses firmes discogràfiques Alligator, Verve, Blue Thumb i Birdology/Dreyfus, amb la qual enregistrà el treball que Amazon catalogà com el seu millor àlbum, “Black Midnight Sun, l'any 2003. El New Yorker l'anomenà un “mestre de la guitarra, l'orgue i el micròfon”.

 

Peterson toca una combinació d'instruments: duolian resonator, piano and acoustic and electric guitar. En el seu repertori, les cançons parlen de lluita i salvació, emprant la claredat d'acústics roots-blues (amb tocs moderns) com a vehicle musical principal.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document