Roses celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia amb la hissada de banderes a rotondes

Banderes multicolors onejen durant el dia d'avui a les rotondes d'accés a Roses , en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia que se celebra avui, 17 de maig. El municipi expressa així el seu respecte amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, i es mostra contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació o identitat sexual.
17/05/2016 12:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Dia Internacional contra l’Homofòbia i Transfòbia (en anglès, International Day Against Homphobia, IDAHO) se celebra el 17 de maig coincidint amb l’eliminació, l'any 1990, de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l’Assamblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

 

L'Ajuntament de Roses aprovà en sessió plenària del 31 d'agost de 2015 una moció contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia i s'adhereix avui a la celebració de l'IDAHO, així com ho farà també el proper 28 de juny, amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull Lèsbic, Gai, Bisexual i Transexual. La noció bàsica que aquestes commemoracions transmeten és que cap persona ha d'avergonyir-se d'allò que és, amb independència del sexe o orientació sexual que tingui.

 

La celebració d'aquestes dues dates esdevé una crida a tota la ciutadania per a l'eradicació de l'homofòbia i per a la normalització del fet homosexual i transexual i es reivindica amb la penjada de penons i banderes de l'Arc de Sant Martí, símbol del moviment pels drets LGBT. En el cas de Roses, les banderes multicolors han estat issades a les rotondes d'accés de la carretera de Vilajuïga i de la C-260.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document