Roses celebra el Dia Internacional de les Dones

El proper diumenge 8 de març, l'Ajuntament de Roses commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb un acte en el decurs del cual s'emetrà el documental “H” Marianna de Copons, Història d'una espia catalana i es farà la lectura del manifest “El món local mou fitxa”. Ambdós actes tindran lloc al Teatre Municipal de Roses, a partir de les 12 h.
04/03/2015 10:11 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El documental “H” Marianna de Copons, Història d'una espia catalana, obra del jove director Lluís Galter (Caracremada, 2010), s’articula entorn el personatge històric Marianna de Copons, una espia catalana lligada als fets de 1714. “H” fou el símbol amb el qual identificaven el coronel Amill els serveis secrets catalans de l'època a partir d'un codi xifrat que servia per comunicar la Barcelona assetjada i el front exterior. Marianna de Copons fou un membre actiu d'aquesta xarxa d'espionatge i utilitzà la seva façana de botiflera aristòcrata per contribuir a la resistència de la causa austriacista.

 

El visionat del documental donarà pas a continuació (12.30 h), a la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones “El món local mou fitxa”, amb el qual es reivindicarà la igualtat entre homes i dones i es retrà homenatge a aquelles dones que s'han significat en la vida pública, social, cultural o política creant referents i ampliant els horitzons i les oportunitats de les dones: Francesca Bonnemaison, Virginia Wolf, Marie Curie, Caterina Albert (sota el pseudònim de Víctor Català), Maria Mercè Marçal, Margarida Xirgu, Victòria Kent, Frederica Montseny, Carme Karr, entre d'altres.

 

La lectura del manifest vol també ser una aposta perquè des de totes les institucions, des dels agents econòmics i socials i des de la societat civil es garanteixin els drets bàsics de les dones i s'avanci en la coeducació i la corresponsabilitat entre homes i dones, apostant per impulsar un canvi cultural que ens porti a establir unes relacions entre homes i dones lliures de violències i de dominació i unes relacions que ens permetin créixer en igualtat i llibertat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document